• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
"Kurbanınız umut olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl Kurban Bayramı’nda on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı Vakfı, bu yılki kurban çalışmalarını "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla yapacaklarını duyurdu.

Bu kapsamda Gaziantep Umut Kervanı da kurban çalışmalarını başlatarak, Kurban Bayramı günü hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara ulaştırılması için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban bağışı ve kesim çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bu yılki kurban bedelinin 900 TL olarak belirlendiğini anımsatan Özaslan, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Gaziantep Umut Kervanı olarak hayırseverlerin bağışlayacakları kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi ve fakir ailelere dağıtılmasında aracı olacaklarını belirten Özaslan, “Kurban Bayramı sevinci ile fakirlere et ulaştıralım.” dedi.

“Kurban İbrahim'i bir anlayıştır, İsmail'i bir teslimiyettir” diyen Özaslan, “Kurban ibadeti yılda bir defa Kurban Bayramı’nda Müslüman toplumlarda yerine getirilir. Biz de Gaziantep Umut Kervanı olarak kurbanları kesip, etlerini fakir ailelere dağıtacağız.” ifadelerini kullandı.

“Uzun zamandan beri evlerine et girmeyen aileler var”

Kurban çalışmalarını bir ay öncesinden başlattıklarını anımsatan Özaslan, “Kurban Bayramı için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kaldı. İnşallah bu Kurban Bayramı’nda, biz de Umut Kervanı olarak kestiğimiz bu kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere bire bir ulaştırmak üzere bir çalışma yürüttük. Daha önceden tespit ettiğimiz aileler var. Gerçekten bu aileler uzun zamandan beri evlerine et girmeyen ailelerdir. Bu aileler, ihtiyaç sahibi ve Kurban Bayramı’nı bekleyen ailelerdir. Umut Kervanı olarak inşallah Kurban Bayramı’nda yine bu ailelere et ulaştırmak için çalışma yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

 “Kurban Bayramı için hazırlıklarımızı yaptık”

Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaçların evlerine kırmızı et girmesi için üye ve gönüllüleriyle yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ettiklerini belirten Özaslan, şunları söyledi:

“Kurban hazırlığını yaparken genelde hayvan pazarlarını gezdik, fiyat araştırması yaptık. Bayramda nasıl bir çalışma yaparız diye araştırma yaptık. Kesim yapacağımız alanların hijyen koşullarını ve kesim işlerinin aksamaması için gerekli tedbirlerin neler olacağını gözden geçirdik. Allah nasip ederse 3 ayrı bölgede kesim yapacağız. Bayram günü de genelde vatandaşlarımız kurbanlık almak için hayvan pazarlarına akın ediyorlar, kurbanlık seçimini yapıyorlar. Bizler bu konuda da vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Umut Kervanı’na kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurban Bayramı günü inşallah Allah rızası için bağışlanan kurbanları kesip, etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”

Bu yılki kurban çalışmalarını “Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla başlattıklarını belirten Özaslan, bu seneki Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek için büyük bir çaba içinde olacaklarını ifade etti.

Özaslan, Gaziantep’te kendilerinde kayıtlı 5 bin fakir ve muhtaç aile olduğunu hatırlatarak, hedeflerinin hayırseverlerin desteğiyle tüm ailelere yardımda bulunmak olduğunu belirtti.

“Bağışladığınız kurbanlar fakir ailelere umut olsun”

Hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulunan Özaslan, “Umut Kervanı olarak bizim daha önceden yaptığımız tespitlerle ve çalışmalarla ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışladığı kurbanları yerine ulaştıracağız. Kurban etini bekleyen ihtiyaç sahipleri ve kurban kesemeyen mağdur aileler de inşallah hayırseverlerimizin bağışladığı kurban bağışlarıyla sevinsin istiyoruz. Sizin bağışladığınız kurbanlar bu fakir ailelere umut olsun diyoruz.” dedi.

“Bağışlanan etleri bayramın ilk gününde dağıtacağız”

Vekâlet yoluyla da kurban kestiklerini belirten Özaslan, kurbanlarını bağışlayacak hayırseverlere en uygun şekilde kurban temin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Kurbanlarınızı Umut Kervanı’na getirin hedeflediğimiz bu sayının daha üzerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşalım. Biz Umut Kervanı olarak bir vesileyiz. Asıl sevabı kazanan kurban kesip, bağışta bulunan hayırseverlerimizdir. Bizler sadece bir vesileyiz. Çünkü Peygamber Efendimiz, ‘Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir’ buyuruyor. Biz de hayırseverlerimizin bağışladığı kurbanlara vesile olmayı önceliyoruz. Umut Kervanı olarak daha önceden değişik yardım çalışmalarımız da var. İnşallah Kurban Bayramı’nda hayırseverlerimizin bize bağışladığı kurbanları özellikle bayramın birinci günü hemen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız, çünkü bu çok önemlidir. Biz bu konuda programımızı yaptık, ekiplerimizi kurduk, gönüllü kardeşlerimizle bayramın birinci günü herkes bayramını yaparken et dağıtma noktalarında hizmet vereceğiz.”

Özaslan, son olarak isteyen hayırseverlerin kendileriyle birlikte fakirlere et dağıtımı yapabileceklerini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir