• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Temassız şifre limiti artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız kartlarla yapılan işlemlerin limitinin artırıldığını duyurdu. 90 TL olan temassız şifresiz işlem limiti, 1 Ağustos 2019 itibariyle artık 120 TL.

“KULLANICILARIN HAYATINI DAHA DA KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan BKM Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu, “Temassız ödeme ile kart kullanıcılarının ve işyerlerinin ödeme süreçleri çok daha hızlı ve kolay hale geldi. 90 TL limitini artırarak, kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştırmayı hedefledik. Limiti 120 liraya çıkararak kart kullanıcılarının, temassız ödemenin sağladığı kolaylıkları farklı sektörlerde de deneyimleyebilmelerini hedefliyoruz” dedi.

TEMASSIZ İŞLEM ADEDİ HAZİRAN SONUNDA 1,3 MİLYON ADEDE YÜKSELDİ

BKM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “BKM verilerine göre temassız işlem adedi haziran sonunda 1,3 milyon adede, aylık temassız işlem cirosu da 1,3 milyar TL’ye ulaştı. Cüzdanımızdaki her 2 kredi kartından 1’i temassız özelliği taşıyor. Yüz yüze yapılan her 10 kredi kartı işleminden yaklaşık 1’i temassız olarak gerçekleştiriliyor. İş yerlerinin de temassız ödemelere olan ilgisi artıyor. Haziran 2019 verilerine göre her 5 iş yerinin 3’ünde temassız ödeme kabul edilebiliyor. Sadece kartlarla değil, mobil cihazlarla yapılan temassız işlem adedinde de artış gözlemleniyor. BKM verileri 2019 yılının ilk 6 ayında 1,2 milyon adet mobil temassız işlem yapıldığını, bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre 2 kat arttığını gösteriyor. Bu yılın başından bu yana mobil cihazlarla temassız olarak yapılan alışveriş tutarının ise 52 milyon TL’yi geçtiği görülüyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir