• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Aile Koruma Merkezi İstanbul`da Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan `Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi` İstanbul`un Bakırköy`de açıldı. Merkezin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek tarafından Ankara`dan telekonferans yöntemi ile açılışı yapıldı.

 

İstanbul`daki açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara katıldı. Açılışta konuşan Mutlu, \"Hanımefendiler ve aileler için sevgiye, mutluluğa ve huzura vesile olacak güzel hizmetler üretilecek bir merkez açıyoruz\" derken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`da hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 

Açılışı yapılan Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi; Araştırma Geliştirme ve Koordinasyon Birimi, Psiko-Sosyal Destek Birimi, Hukuk Destek Birimi, Eğitim Destek Birimi ve Sağlık Destek Birimi olmak üzere 5 ayrı birimden oluşacak.

 

Koza ismini alan merkez, şiddet mağdurlarına yönelik müdahale, can güvenliği ve güvenlik butonu verilmesi, mesleki danışmanlık, şiddetten koruyucu ve önleyici tedbir kararları sicilinin tutulması, korunan kişiye verilen barınma, geçici maddi yardım, sağlık, adli yardım hizmetleri ve diğer hizmetlerinin koordine edilmesi, hakim kararıyla kişi hakkında ayrıntılı sosyal araştırma raporunun hazırlanması, meslek edindirme kurslarına yönlendirme hususlarında başvuru yapanlara hizmet vereceği açıklandı. (Mehmet Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir