• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...

İzmir Tire Kaymakamlık görevini yürüten eski Çınar Kaymakamı ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Diyarbakır'dan Tire ilçesine gelen mevsimlik tarım işçilerini tarlada ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde tarlada eski Kaymakamlarını gören Diyarbakırlı tarım işçileri ziyaretten memnun kaldı.

Tire'de ovada çalışan geçici tarım işçilerini saat 06:30'da ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Kaymakam Tanrıseven, tarlada işçilerle birlikte domates ve biber topladı. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'den gelen tarım işçileri ile sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, işçilerin isteğini kırmayıp onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tüm üreticilerin baştacı olduğunu söyleyen Tanrıseven, "Tire, verimli topraklarıyla tarımın önemli merkezlerinden biridir. Aynı tarladan yılda üç kez verim alınan bir coğrafyada yaşıyoruz. Ne kadar fazla üretirsek ekonomimiz o kadar güçlenir. Ürün fazla olunca iş gücü yetmediği için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden de mevsimlik işçilerimiz Tire'ye çalışmaya geliyor. Tireli çiftçiler ve mevsimlik tarım işçileri el birliği ile üreterek ekonomiye can veriyor." dedi.

 Tanrıseven, "Ben alın teri ile bu sıcak havalara rağmen ekmeğini kazanan tüm işçilerimize kolaylıklar diliyorum. Tarım işçilerimizin sorunları bizim sorunumuzdur. Her yıl gelip tarım işçilerimizi ziyaret eder, onların sorunlarını dinler, çözüm bulmaya çalışırım. Çünkü vatandaşımızın yüzü gülerse devletin de yüzü güler." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)