• DOLAR 32.544
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2425.774
  • ...
BATMAN - Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)`in düzenlediği "Batman İli Tekstil Kümelemesi Ön Çalışması ve Bilgi Paylaşım" adlı toplantı Malikane toplantı salonunda saat14.00`da yapıldı.
 
Toplantıya Strateji ve Kümelenme Uzmanı Barbaros Tunç, Uluslararası Uzmanlar John Toner ve Eliso Boito, DİKA, KOSGEB müdürleri ve tekstil alanında önde gelen firmalar katıldı.
 
Toplantıda Batman İli Tekstil Kümelemesi konusu hakkında katılımcılara Strateji ve Kümelenme Uzmanı Barbaros Tunç, Uluslararası Uzmanlar John Toner ve Eliso Boito tarafından bilgi verildi.
 
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Batman Direktörü Avukat Harun İpekyüz yaptığı açıklamada, "Kümelenme çalışmaları dünyada bir sektörde ilerlemiş her yerde yapılan ve sektörün daha hızlı gelişmesini sağlayan çalışmaların bütünüdür. Tekstil konfeksiyon sektöründe hızlı bir gelişme gösteren Batman`da kümelemenin gerekli olduğuna karar veren iş geliştirme merkezimiz, bu konudaki toplantılarının ilki gerçekleşti" dedi.
 
İpekyüz devamla, "İtalya`daki Tekstil kümelenmesini anlatması için İtalyan Eliseo Baito`yu dünyanın çeşitli yerlerindeki farklı kümeleme modellerini anlatması için uluslararası uzman John Toner ve tüm bunları harmanlaması bizim kültürümüze uyacak. Bir kümeleme modeli ortaya çıkarması için Tekstil Dünya`sının çeşitli ülkelerde uzmanlık yapmış olan Barbaros Tunç`u biraraya getirdik" şeklinde konuştu.
 
Kümelenme Çalışmaları Maliyeti Azaltacak
Kümelenme ile ulaşmak istenilen amacın tekstil sektörünün bilinçli gelişmesi için çalışmaları anlatma ve yürütmek olduğuna değinen İpekyüz, "Kümelenme çalışmaları ile işletmelerimizin birçok maliyeti azalacak. Karlılıklarını arttıracak çözümler anlatıldı. Aynı zamanda sektörün pazarının geliştirilmesi sektörün tamamlayıcı ürünlerin Batman`a gelmesi için yürütülebilecektir" ifadeleri kullanıldı.
Toplantıda son olarak katılımcıların konuyla ilgili görüş ve fikir paylaşılmasından sonra sona erdi.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)