• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Lübnan Filistin Âlimleri Birliği halkı barışçıl gösterilere çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Filistin Âlimleri Birliğinin çağrısı üzerine sokaklara inen Filistinli ve Lübnanlılar sloganlarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Lübnan Filistin Âlimleri Birliği, Filistin meselesinin tasfiyesi olarak bilinen Yüzyılın Anlaşmasının uygulanmasının ön hazırlığı olan Filistinlilerin iş tatili ve Lübnan’dan sürülmesi meseleleriyle daraltılmasını kabul etmediklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada, bu tutumlarla mülteci meselesinin ortadan kaldırılması ve geri dönüş hakkının geçersiz kılınması hedeflendiği vurgulandı.

Filistin Âlimleri Birliği olarak Lübnan’daki tüm kamplarda protestolar ve yürüyüşler düzenlenmesi çağrısının yapıldığı açıklamada, bu eylemlere ülkedeki ırkçı düşüncenin tamamıyla ortadan kaldırılması ve Filistin halkının tüm insani ve sivil haklarının korunması için devam edilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Mazlum Filistin halkından yana tavır sergileyerek desteğini eksik etmeyen Lübnanlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu suçlu kanunun ortadan kaldırılması için faaliyetlerin sıklaştırılması çağrımızı yineliyoruz. Protestolarımızın barışçıl olduğunu vurgulayarak belirtiyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir