• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
Çocuklar cami ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eyüpsultan Müftülüğünün desteğiyle çocukların cami ve mescitlerle buluşup manevi olarak gelişmesi adına çeşitli etkinlikler düzenleyen HAGEV, 3 ay boyunca yaptığı etkinliklerin sonuncusunu Eyüpsultan Zal Mahmut Paşa Camisinde düzenledi. Final programı niteliğinde olan etkinliğe Eyüpsultan İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek, İlçe Müftüsü Mustafa Mesten ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Dölek, yaz tatili boyunca çocuklarını bu gibi anlamlı etkinliklere getiren ailelere ve eğitimlerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Dölek, “Rahmetli dedem bizim elimizden tutup mezarlığa götürürdü. Mezarda yatanlara selam verirdi. Elimize susamlı simit verir, uçan balon alırdı. ‘Evladım yarın biz vefat ettiğimiz zaman arkamızdan hayır dua etmeyi unutmayın’ derdi. İyi ki bizi götürmüşler. Eğer dedemizden görmeseydik belki de bu adetleri sürdürmeyecektik. Onun için çocuklarımızın ellerinden tutarak onları buralara getirmek, yaz tatillerini güzel şekilde değerlendirmelerini sağlamak, yarın arkamızda hayır dua okuyacak sermayeyi vermek çok önemlidir. Onun için hepinizi kutluyorum. Allah bu güzel yavrularımızı nazardan, kazadan, beladan korusun. Gelecekleri, bahtları açık olsun. İnşallah daha huzurlu ve mutlu bir şekilde bu ülkeye yarınlarımıza, kendi çocuklarına hizmet ederler. ”diye konuştu.

Yaptıkları çalışma hakkında açıklamalarda bulunan HAGEV yetkilisi Mustafa Yeşilyurt ise, şu ifadelere yer verdi;

“Çocuklarımıza yönelik olarak Ramazan ayından bu yana bu tür faaliyetleri, birçok camide gerçekleştirdik. Amacımız, bu etkinliklerde çocuklarımızın camileri daha çok sevmeleri, isteyerek gelmelerini sağlamaktır. Bu maksatla Nasreddin hoca tiyatrosu, çeşitli ikramlar ve hediyeler veriyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların renkli hayatlarına neler katabiliriz diyerek Ramazandan bu yana 27 camide 3 bin 700 çocuğa hizmet verdik. Bugün de yaklaşık 300 çocuğa Eyüpsultan Müftülüğü ile beraber Zal Mahmut Paşa camisinde final düzenliyoruz. İnşallah çocuklarımızın yaz Kur’an kurslarını bu şekilde renklendirerek sonlandırmış olacağız.”

Düzenlenen final etkinliğinde; çocuklara, pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı macunu gibi çeşitli ikramlar yapıldı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir