• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Real Madrid'ten israil yazılımına ret!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OYUNCULAR İSTEMEDİ
israil medyası, pazar günü, İspanyol Real Madrid futbol kulübündeki futbolcuların, israil İstihbarat Teşkilatı’na (Mossad) bağlı Birim 8200’deki uzmanlar tarafından geliştirilen Zone 7 uygulamasını kullanması nedeniyle, Javier Vidal adlı spor hocasıyla çalışmayı reddettiklerini bildirdi. Birim 8200, işaret istihbaratı toplamak ve kod çözme işlemlerinden sorumlu birim olarak biliniyor.

Birim 8200’ün eski iki çalışanı Tal Brown ve Eyal Akim tarafından geliştirilen uygulama, sporcuların ne zaman sakatlanmaya yatkın olduklarını tahmin ediyor.

Real Madrid'ten israil yazılımına ret!

FORM DURUMLARINI ÖLÇÜYOR
Zone 7, bir yelek vasıtasıyla koşma hızı ve zıplama gücü gibi 200 fiziksel parametreyi ölçerek, sporcular ve onların form durumları hakkında bilgi toplayabiliyor. Real Madridli futbolcular, bilgilerin israil istihbaratı Mossad’ın eline geçebileceği korkusuyla, spor hocasıyla çalışmak istemediklerini ifade etti. israil medyası, programın israil spor kulüpleri tarafından kullanıldığını kaydetti.

israilli teknoloji firmaların casus yazılım geliştirdiği daha önce de ortaya çıkmıştı. Suudi Arabistan, İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen Cemal Kaşıkçı’yı da israil’in NSO Grup yazılım firmasından aldığı “Pegasus” adlı casus yazılım teknolojisi ile izlemişti.

Kaynak: Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri