• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Terörist israil’in gücü, çocuklara yetiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli direnişçilerin karşısına çıkmaktan korkan işgalci terör devleti israil, intikamını çocuklardan alıyor. BM'nin raporuna göre, işgal rejimi 2018 yılında katlettiği Filistinli çocuk sayısı açısından yeni bir rekora imza atarak, son 4 yılda en çok 2018 yılında çocuk cinayeti işledi. BM'nin raporuna göre işgal rejimi güçleri 2018 yılında 54 Filistinli çocuğu şehit etti. israil, yılbaşından bu yana ise 16 Filistinli çocuğu şehid etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guteres, Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği raporda, israil ordusunun gösteriler, çatışmalar ve kovalamaca operasyonları çerçevesinde 2 bin 700 Filistinli çocuğu yaraladığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri ayrıca Siyonist rejimin bir an evvel, orantısız güç kullanmayı durdurmak için önleyici önlemler almasını istedi.

BM'nin raporuna göre işgal rejimi güçleri 2018 yılında 54 Filistinli çocuğu şehit etti. Bu rakam 2014 yılından beri ilk sayılıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bildirdiğine göre de 30 mart 2018'den beri, 305 Filistinli şehit edilirken 17 bin 335 Filistinli de yaralanmıştır.

YILBAŞINDAN BU YANA 16 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ŞEHİD EDİLDİ

Öte yandan Uluslararası “Çocukları Savunma” Hareketi ise, işgal güçlerinin yılbaşından bu yana Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde Filistinli 16 çocuğu şehit ettiğini söyledi.

İnsan hakları örgütünün Filistin topraklarındaki ofisi tarafından bugün (23 Temmuz Salı) yayınlanan raporda, işgal güçlerinin yılbaşından bu yana şehit ettiği çocuklardan 12'sinin Gazze Şeridi'nden ve 4'ünün Batı Yaka'dan olduğu belirtildi.

Raporda, işgal güçlerinin Filistinli çocukları öldürmek veya kalıcı olarak sakat bırakmak için kasıtlı olarak aşırı güç ve gerçek mermi kullandığı ifade edildi.

Raporda ayrıca işgal güçlerinin işledikleri cinayetler sebebiyle hesaba çekilmedikleri ve işgal hükümetinin sağladığı dokunulmazlığa sığındığı kaydedildi.

Raporda, “israil'in ihlalleri çocuklar için birçok trajediye yol açtı. Bazıları yeniden yürüyebilmeyi ve oynayabilmeyi hayal ediyor. Bazıları da İsrail kurşunu isabet etmesi sonucu gözünü kaybetti” ifadesine yer verildi.

Raporda, Beyt Hanun beldesi sakinlerinden 11 yaşındaki Bera El-Kefarine'nin 31 Mayıs'ta Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında plastik mermi isabet etmesi sonucu sağ gözünü kaybettiği bildirildi.

Raporda ayrıca Kalkiliya'ya bağlı Kefer Kaddum beldesi sakinlerinden 10 yaşındaki Abdurrahman İştivi'nin 12 Temmuz'da başına isabet eden kurşunla ağır yaralandığı ve hâlâ hastanede yattığı, doktorların kanamayı durdurmayı başardıkları fakat Filistinli çocuğun henüz konuşamadığı ve hareket edemediği ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir