• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Yükselen Çin insanlığa ne sunacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber  / Faruk Kuzu  -haber yorum

1400 milyonluk Çin’in neredeyse %90’ı Konfüçyünist- Budist ve Ateisttir. “21. yy Çin yüzyılı olacak, Medeniyet doğudan gelecek!” gibi sloganların öylesine söylenmiş sözler olmadıklarını Küresel Sermayenin oradaki yatırımlarından anlıyoruz. Ayrıca küresel medyanın Çin ile ilgili olumlu haberleri de kendiliğinden gelişen şeyler değil.

Hepsinin amacı; Çin’i 21. yy’da ABD’nin misyonuyla sahneye sürmektir. Bunun alt yapı çalışmaları bu yüzyılın başından beridir hızlandırıldı. Bu sermaye sahipleri Çin’i, endüstriyel merkez yapacak ve insanlığa buradan gelecekler. Yani sözde “Medeniyet” bu defa Çin üzerinden servis edilecek.

Ancak merak edilen: Çin insanlığa ne sunacak?

Çin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara pervasızca zulmetmesine rağmen içinde İran ve Suudi’nin olduğu 50 ülke Çin’in Uygurlarla ilgili politikasını onayladığıyla ilgili haberler çıktı. Haberde şöyle deniyor:

“Pekin yönetimine destek veren ülke sayısının cuma günü itibarıyla arttığını duyuran Çin’in resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin yanı sıra China.org adlı internet sitesi, 50 ülkenin büyükelçisinin BM İnsan Hakları Konseyi’ne hitaben yazılan ve Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’nde “insan hakları uygulamalarıyla ilgili olumlu değerlendirmelerde” bulunduğu öne sürülen ortak mektuba imza attığını aktardı.

Çin’in Uygur politikasına destek verenlere 13 ülkenin daha eklendiğine dikkati çeken Global Times, “Bu ortak mektupla birlikte büyükelçilerin Çin’in terörle mücadele ve radikalizmi engelleme çabalarına hak verdiğini” yazdı.

Mektuba imza atanlar arasında Suudi Arabistan, İran, Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerin de bulunduğunu belirten gazete söz konusu mektupta "Terörizm ve aşırılık gibi büyük bir zorlukla karşı karşıya bulunan Çin, mesleki eğitim ve öğretim merkezleri kurmak dahil Sincan'da bir dizi terörle mücadele ve radikalleşmeyi önleme tedbirine başvuruyor. Sincan şimdi emniyet ve asayişe kavuştu" ifadelerinin yer aldığını kaydetti.”

İlginç değil mi? Bunca ülke ve aralarında İslam ülkeleri de var, bunlar Çin’in yamacına neden sıkıca yapışıyorlar? Çin’i gelecek, geleceği Çin’de gördükleri için olsa gerek. Oysa Çin insanlığa Uygurlara sunduğundan öte bir şey sunmayacaktır.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir