• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Peygamber Sevdalısı öğrenciler “Gençlik Şöleni"nde bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından İslami değerler eğitim kurslarına katılan gençlere ve çocuklara yönelik “Gençlik Şöleni” programı düzenlendi.

Erikçe Ormanı’ndaki mesire alanında düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması ve bilgi yarışması başta olmak üzere çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Programda ilk olarak çocuklar çuval yarışında ter döktü. Ardından da kaşıkla yumurta taşıma yarışında mücadele eden çocuklar, son olarak ise yoğurt yeme yarışmasına katıldı. Çocuklar ve gençler, etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda gönüllerince eğlendi.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörlüğü yetkililerinden Ekrem Kaplan, İslami değerler eğitim kurslarına katılan öğrencilere sadece dini bilgiler vermediklerini belirterek, kursları öğrencilere sevdirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kaplan, “Düzenlediğimiz programda gençlerimiz, çocuklarımız ve aileleri ile bir araya geldik. Müslüman genç, nasıl olmalıdır, nasıl eğlenmelidir, eğlencenin onların da hakkı olduğunu göstermek için gençlerle toplandık. Elhamdülillah gençlerimiz kardeşlik, birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesinde oyunlar oynayıp, eğlendiler.” dedi.

Etkinliğe öğrencilerin yoğun bir katılım ve ilgi gösterdiklerini belirten Kaplan, etkinlik çerçevesinde de öğrencilere yönelik Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması ve bilgi yarışması başta olmak üzere çeşitli yarışmalar düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Ahmet Özlü de “Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun, etkinlik güzel oldu. Etkinlik çerçevesinde halay çekme, yoğurt yarışmasına katıldım ve birinci oldum. Bu tür etkinliklere herkesin katılmasını isterim. Ağabeylerimiz bizim için güzel bir program hazırlamışlar. Arkadaşlarımın bu tür programları kaçırmalarını istemem. Bu tür programların devamını istiyoruz, gençler için de iyi olur.” dedi.

İbrahim Halil Durmuş, “Etkinlik ve etkinlikte düzenlenen yarışmalar çok güzeldi. Bugün gerçekten çok eğlendik. Buraya geldiğim için mutluyum. Allah bu etkinliği düzenleyenlerden razı olsun. Etkinliği çok beğendim, teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Bozan da “Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Ben, yumurta yarışmasında birinci oldum. Ama birinci olmak önemli değil, önemli olan eğlenmekti. Bu tür programlara katılmayan tüm arkadaşlarımın da bu tür programlara katılmasını isterim. Etkinliklerin devamını istiyoruz.” diye konuştu.

Hüseyin Aslan da etkinliği çok beğendiğini ve etkinlik çerçevesinde gönüllerince eğlendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ebu Bekir Sıddık ve Talha Korkmaz kardeşler de etkinliğin çok güzel olduğunu ve etkinlikte doyasıya eğlendiklerini söylediler.

İsmail Özcan ve Muhammed Durmuş ise etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalar vesilesiyle çok eğlendiklerini dile getirdiler.

Etkinlik sonunda da gençlere yönelik bilek yarışması düzenlendi. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir