• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Okul zorbalığı yapay zekayla engellenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Yapay zeka algoritmalarını sadece teknolojik aletlerimizde değil, günlük problemleri çözmede de kullanmaya başladık. Bunun örneklerinden birini de Japonya’da görüyoruz.

Japonya’nın batısındaki Otsu kenti, yapay zeka kullanarak olası zorbalığın seviyesini tahmin etmeyi planlıyor. Bu ülkede bir ilk olacak.

Otsu Belediye Başkanı Naomi Koshi, geçmiş verilerin yapay zeka teorik analizi ile, sadece öğretmenlerin tecrübesine bağlı kalmadan vakalara uygun cevabı verebileceklerini belirtti. İlk ve orta okullardaki 6 yıl boyunca gerçekleşen 9000 zorbalık vakasını yapay zeka algotritmaları kullanarak incelenecek.

Mağdur ve zorba olabilecek olası öğrencilerin cinsiyet ve notlarıyla zorbalığın gerçekleştiği yer incelenecek. Yapay zeka analizi, başka faktörleri de göz önünde bulunduracak.

Yoklama ve başarıların incelenmesi ile oluşturulan raporlar, eğitim seminerlerinde ve öğretmenler tarafından kullanılacak. “Zorbalık küçük tartışmalar ile başlayabilir ama gün geçtikçe artabilir. Hangi vakaların kötüleşebileceğini bilmek önemli.” diyor Japonya’daki talim terbiye kurulundaki bir yetkili.  

Yeni teknolojilerin eğitim alanında kullanılması öğretmenlerin üzerindeki yükü azaltarak bire bir etkileşimi arttıracağa benziyor.

Umarız Türkiye’de de yakında bu tür çalışmaları görebiliriz.

Kaynak, TZV

Bu haberler de ilginizi çekebilir