• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 3 yıl süren kayyum yönetimi sonrası 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ahmet Türk, HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Bu tarihten bu güne kadar belediyede görevli olan 313 kişinin haksız yere işten çıkardığını iddia edildi. Çok sayıda kişiyi işten çıkaran HDP'li Ahmet Türk'ün, belediyeye "Türk" soyadlı akrabalarını işe aldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, ekmeği için çalışan ve verilen bütün görevleri layıkıyla yerine getiren üyelerinin de aralarında bulunduğu 313 kişinin haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akitlerinin feshedildiğini kaydetti.

HAK-İŞ’ten eylem planı

Önümüzdeki süreçte hayata geçirecekleri eylem planı hazırladıklarını kaydeden Cihan,  şunları söyledi:

“Bugüne kadar 313 kişi işten çıkarıldı. İşten çıkartmalarla ilgili yasal süreç başlamış durumdadır. Önümüzdeki günlerde mahkemeleri görülecektir. Bizler bir eylem planı hazırladık, sesimizi duyuruncaya kadar bu eylem planı devam edecektir. İnşallah en kısa sürede belediye yönetimi bu mağduriyetleri giderir, hem biz hem de onlar rahatlamış olur. Bugün burada bir istişare toplantısı düzenledik, bundan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanında eylem yapacağız, belediye önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. İşten çıkartılan insanlar, bizim insanlarımızdır. Bu insanların tek derdi ekmekleridir. Bizler bu mağduriyetin giderilmesi talep ediyoruz.”

“Kayyumla çalıştığım için ekmeğime, işime son verdiler”

İşten çıkartılan Zekiye Karademir ise 5 yıldır belediyede çalıştığını ve şu an HDP mağduru olduğunu söyledi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini kaydeden Karademir, “Ben belediyede 5 yıldır çalışıyorum. HDP’nin elindeyken belediyeye girdim, 2 yıl çalıştıktan sonra kayyum atandı, 3 yıl da onlarla çalıştım. Şimdi HDP tekrar geldi, ama hiçbir gerekçe göstermeden kayyumla çalıştığım için işime ve ekmeğime son verdi.” dedi.   

“Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” 

Haksız ve hukuksuz bir şekilde işine son verildiğini aktaran Seval Bektaş da hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

Bektaş, “Her işçinin yaptığı gibi sabah işime geliyorum, akşam evime dönüyordum. Görevimiz neyse onu bilfiil yerine getirdik. HDP belediyesi geldikten sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden işimize son verdiler. Hakkımı aramaya çalıştım, Ahmet Türk ile görüşmek istedim ancak görüştürülmedim. Personel Müdürü ile görüştüm, o da ‘Sadece önüme gelen listeyi imzalıyorum’ dedi. Ben de şunu ona dedim: ‘Hiçbir suç delili gösterilmeden personelin işten atılması sizce etik mi?’ Oda, ‘Değil, yasal hakkınızı arayın’ dedi. Bu bir soykırımdır, bizler siyasi görüşümüzü evimizden çıkarken bıraktık ve belediye kapısından girdiğimizde ekmeğimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için çalıştık. Bizler sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Avukatımızı tuttuk, mahkememizi açtık, Kasım ayında duruşmamız görülecek. Onlar belediye gelirken yaptıkları ilk açıklamada, hiçbir işçiye dokunmayacaklarını ve ekmekleriyle oynamayacaklarını söylediler. Ama bunun tam tersini yaptılar. İş başına geçtikten sonra hepimizi kapı önüne koydular. Bizler de hakkımızı savunmak için elimizden geleni yapacağız. Sesimizi tüm Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanına duyuracağız. Bizler tekrar işimize dönmek istiyoruz, bizler suçlu değiliz, hırsız değiliz, biz yolsuzluk yapmadık, dosyalarımız temiz. Bize büyük bir haksızlık yapıldı, bunun önüne geçmek için hakkımızı bırakmayacağız.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)        











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız