• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
“Sabır konusunda Hazreti Eyyüp en güzel örnektir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Hazreti Eyyüp Makamı her yıl yurt içi ve yurt dışından yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Hazreti Eyyüp Peygamber Makamına gelen ziyaretçiler, Allah’u Teâlâ’dan bu makamda Hz. Eyyüp’e verdiği şifayı isteyerek, şifalı suyundan içiyorlar.

Hazreti Eyyüp’ün canı, malı ve evlatları ile imtihan olmasına rağmen hiçbir zaman Allah’a isyan etmediğine dikkat çeken Şanlıurfa Eyyüp Peygamber Camii İmam Hatibi Bekir Polat, Eyyüp Peygamber’in bu yönüyle günümüz Müslümanlarına sabrı öğrettiğini söyledi.

Eyüp Peygamber Camii’nde yaklaşık 6 yıldır görev yaptığını belirten Polat, “Hazreti Eyyüp aleyhi selamın mübarek makamındayız. Hazreti Eyyüp, Hazreti İshak’ın oğlu, Ays’ın neslinden gelmektedir. Hazret Eyyüp, Şam bölgesine, Beni İsrail’e Peygamber olarak gönderilmiştir. Hazreti Eyyüp’ün çok malı, mülkü ve evlatları vardı. Allah’u Teâlâ Hazreti Eyyüp’ü canıyla, malıyla ve evlatları ile imtihan etmiştir. Hazreti Eyyüp önce çocuklarını tek tek kaybetmiştir. Sonra imtihan vesilesiyle malı da elinden gitmiştir. En sonunda ise kendisi çeşitli hastalıklarla imtihan olmuştur. Bazı rivayetlere göre 7, bazı rivayetlere göre ise 13 ya da 18 yıl buradaki mağarada inzivaya çekilmiştir. Bu mağaraya ‘Çile Mağarası’ derler. En çok itibar edilen görüşe göre 7 yıl bu mağarada kaldığı söylenmektedir. En iyisini bilen Allah’tır.” şeklinde konuştu.

Hazreti Eyyüp’ün hastalığı döneminde yaşadığı sıkıntılara değinen Polat, “Hazreti Eyyüp, hastalığında hanımı Rahime Hatun ona bakmıştır. İnsanlar hastalığından dolayı Hazreti Eyyüp’ten uzaklaştılar. Rahime Hatun gündelik işlerde çalışarak kocası Hazreti Eyyüp’e bakmıştır. Halk, Rahime Hatun’un Hazreti Eyyüp’ün eşi olduğunu öğrendikten sonra kendisine iş vermemeye başladılar. Daha sonra Hazreti Eyyüp eşi ile birlikte açlık ile de mücadele verdi. Artık Eyyüp aleyhi selam, yaşananların ardından ‘Yarabbi hastalık bana isabet etti. Senden şifa diliyorum” diye dua etti. Allahu Teâlâ Hazreti Eyyüp’e hitaben, ‘Eyyüp ayağını yere vur, yerden su çıkacak, su ile yıkan ve suyu iç’ diye buyurdu. Hazreti Eyyüp çıkan sudan içip ve gusül yaptıktan sonra gençleşmiş ve hastalığı geçmiştir. Hanımı Rahime Hatun bile kocasını tanıyamamıştır. Rahime Hatun’da sudan içerek gençleşmiştir. Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teâlâ’nın,  Hazreti Eyyüp’ün sağlığını, mallarını ve evlatlarını geri verdiği anlatılmıştır. Hazreti Eyyüp sabır timsalidir. Allah’u Teâlâ Hazreti Eyyüp’ün şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın. Yanı başında bulunduğumuz makamının hürmetine bizleri bu makama hakkıyla hizmet edenlerden eylesin.” diye konuştu.

“Sabır konusunda Hazreti Eyyüp en güzel örnektir”

Hazreti Eyyüp’ün günümüzde çeşitli musibetlere duçar olanlara bir mesajı olduğuna değinen Polat, “Hazreti Eyyüp günümüzdeki Müslümanlara en önemli mesajı şudur: Hz. Eyyüp kıyamet gününde Müslümanlar için bir üsve olacaktır. Hangi hususta Müslümanlara üsve olacak? ‘Benim şöyle derdim ve sıkıntım var, şöyle hastalığım var, ibadetlerimden ve vazifemden geri kalıyorum’ diyenlere karşı en iyi örnek Eyyüp’tür. Hazreti Eyyüp en ağır hastalığında bile Allah’a ibadetten geri kalmamıştır. Biz aciz olan kullar, bir şey olduğu zaman hastalığımızı bahane ederek ibadetlerimizi yapamıyoruz. Hazreti Eyyüp, bu hususta bize en güzel örnektir.” ifadelerini kullandı.

Hazreti Eyyüp’ün makamına gelen ziyaretçilerin Allah’a dua ederek şifa istediklerini belirten Polat, “Hazreti Eyyüp’ün makamını ziyaretçiler yaz ayında daha fazla ziyaret ediyorlar. Ülke içinden ve dışarıdan buraya çok ziyaretçiler geliyor. Buraya gelen ziyaretçiler mağarayı ziyaret ediyorlar, dua ediyorlar, şifalı sudan içiyorlar. Buradan su alıp memleketlerine götürüyorlar. Derdi olan, sıkıntısı olan bir umutla buraya gelerek Allah’ın Hazreti Eyyüp’e şifa verdiği gibi kendilerine de şifa vermesi için Allah’a dua ediyorlar.” dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir