• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
Çocuklarda çevre temizliği bilincini geliştirmek için onlarla birlikte çöp topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savur ilçesi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ücretli öğretmenlik yapan Aysun Yıldız, hafta içi okuma yazma bilmeyen kadınlara kurs veriyor. Yıldız, hafta sonları ise doğup büyüdüğü ve şu an ikamet ettiği Hisarkaya (Kelehê köyü) mahallesindeki çocukları farklı etkinliklerle eğitmeye çalışıyor.

Yaklaşık 4 yıldan beri "Köy çocukları ve ihtiyaç sahipleri yardım platformu" adıyla sosyal medyada açtığı sayfa üzerinden hayırseverlerin yardımlarıyla köydeki çocuklara giyim, ayakkabı ve ailelere gıda yardımında bulunduklarını ve farklı etkinliklerle çocukları sevindirerek eğitmeye çalıştığını söyleyen Yıldız, çalışmalarının daha farklı etkinlerle devam edeceğini söyledi.

Son olarak çocuklarda temiz çevre bilincini oluşturmak için hafta sonları kendileriyle köyün içinde ve dışında bulunan çöpleri topladıklarını söyleyen Yıldız, bazıları 'bir öğretmen nasıl köydeki çöpleri toplar' diye yadırgarken genelde çalışmamız takdirle karşılanıyor.

Geleceğimizin teminatı olan çocukların; topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinci ile yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti:

"İlk önce çocuklar kendilerini tanımaları gerekir. Kimdir, nereden gelmiştir ve nereye gidecektir? Eğer ilk önce çocuk kendini tanırsa ülkesine, topluma ve ailesine sorumluluk sahibi birey olarak yetişir. Herkesin ve her kesimin çabası bu yönde olması gerekir. Çocuklara sevgi ve şefkatle dokunulduğunda istediğiniz her bilgiyi rahatlıkla verebilirsiniz. Çünkü çocuklar şefkat ve merhamete muhtaçtır. Bugünün çocukları yarının bilim adamları, ilim adamları, mühendisi, doktoru, öğretmeni olacak. Biz de bu düşünceyle çocuklara bir nebze de olsa kol kanat germeye çalışıyoruz."

Yıldız, "Geçen sene köyümde ücretli öğretmenlik yapıyordum. Bu sene ise Halk Eğitim Merkezi bünyesinde hafta içi okuma yazma bilmeyen annelerimize kurs veriyorum. Hafta sonları ise doğup büyüdüğüm ve şu an ikamet ettiğim Hisarkaya Mahallesindeki çocukları farklı etkinliklere eğitmeye çalışıyorum. Yaklaşık 4 yıldır 'Köy çocukları ve ihtiyaç sahipleri yardım platformu' adıyla sosyal medyada açtığım sayfa üzerinden hayırseverlerin yardımlarıyla köydeki çocuklara giyim, ayakkabı ve ailelere gıda yardımında bulunuyoruz ve farklı etkinliklerle çocukları sevindirerek eğitmeye çalışıyoruz. Son olarak çocuklarda temiz bir çevre bilinci oluşturmak ve başkalarına örnek olmak için kendileriyle birlikte çöp topladık. Tabi çöp topladığımız da birileri 'bir öğretmen nasıl çöpleri toplar' diye yadırgarken, çoğunluk ise yaptığımız çalışmayı takdirle karşıladı. İnşallah çalışmalarımız farklı etkinlerle devam edecek." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir