• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
İlhan Ömer: Müslüman siyasetçilerden sürekli bir şeyleri kınamaları bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokrat Partili Müslüman vekil İlhan Ömer, salı günü katıldığı "Adil Demokrasi için Müslüman Kollektifi" isimli konferansın açılış panelinde Los Angeles merkezli İlerici Değerler için Müslümanlar grubunun kurucusu Ani Zonneveld'ın kendisinden "kadın sünnetini kamuoyu önünde kınamasını" talep etmesi üzerine tepki gösterdi. Temsilci, diğer bir Müslüman vekil Rashida Tlaib'in de bu konuyla ilgili bir kınama konuşması yapmasını istedi.

Müslüman olmayan siyasilerin böyle taleplerle karşılaşmadığına dikkat çeken İlhan Ömer, "Bunu ne kadar sık tarifeye bağlamalıyım? Her beş dakikada bir tekrarlamam mı gerek? Bugün Kaide'yi kınamayı mı unuttum, al sana Kaide. Kadın sünnetini kınamayı unuttuysam, o gelsin. Hamas'ı kınamayı unuttuysam, sırada o var" dedi.

Daha önce hem eyalet hem de federal düzeyde kadın sünneti karşıtı yasa tasarılarından yana defalarca oy kullandığını hatırlatan Ömer, soruyu 'dehşet verici' diye niteledi.

Panele katılan yaklaşık 100 kişi bu yanıtı alkışlarla karşılarken, Müslüman kadın vekil tepkisini sürdürdü. Müslümanların bir şekilde bu meseleleri desteklediklerinin varsayıldığını söyleyen Ömer, şöyle konuştu:

"Müslüman vekiller olarak sürekli şekilde başkalarından konuşmaları talep edilmeyen konularda konuşarak vaktimizi boşa harcamamızın istenmesinden dürüst olmak gerekirse gerçekten tiksiniyorum. Gelecek sefer dinleyiciler içinden biri bana, Rashida, Abdul ve Sam'e baktığında, Kongre'nin herhangi bir üyesine soracağı doğru düzgün sorular yönelteceğinden emin olmak istiyorum. Eğer bizim Amerikalı siyasiler olarak konuşmamızı istiyorsanız, o zaman bize Amerikalı siyasetçi muamelesi yaparsınız."

Adil Demokrasi için Müslüman Kollektifi'nin panelinde ise konuşmacı olmasına rağmen Rashida Tlaib yer almazken, Demokrat Parti'nin eyaletler düzeyindeki önemli isimlerinden Abdul El-Sayed ve Sam Rasoul hazır bulundu.

 
 Panelistler arasında Irak'ta öldürülen ve ABD tarafından kahraman kabul edilen Müslüman askerin babası olan, 2016 Demokrat Parti başkan adaylığı kurultayında elinde ABD Anayasasıyla yaptığı konuşmayla ünlenen Khizr Khan ve Minnesota Demokratik Çiftçi İşçi Partisi Genel Başkanı Ken Martin de vardı.

EL KAİDE POLEMİĞİ

Geçen hafta Başkan Trump, Ömer'in El Kaide'yi övdüğüne dair gerçekle ilgisi olmayan bir suçlama yöneltmişti. Bunun üzerine bu yalanı karşılık vererek onurlandırmayacağını söyleyen Müslüman kadın vekil, "Müslümanlardan teröristleri kınamalarının istendiği devir geçti. Böyle saçma bir açıklamanın yüceltilmesine artık izin vermeyeceğiz" dedi. 

Ömer'in sözlerinden kısa bir süre önce Trump Müslüman kadın vekili 'Amerika'dan nefret eden Yahudi karşıtı' olmakla itham etmişti.

Trump'ın katıldığı beyaz ırkın üstünlüğü eğilimlerinin ağır bastığı Cumhuriyetçi Partili öğrenci örgütünün 'Dönüm Noktası ABD' isimli zirvesinde Fox News kanalından cinsel taciz suçlamasıyla atılan sunucu Eric Thomas Bolling, Ömer'den şöyle söz etmişti: "Buraya gelip Kongre'ye seçilmiş Somalili bir sığınmacının sistemden şikayet etmesi, bana ikiyüzlülük olarak geliyor." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir