• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Metabolizma hastaları ölüme mi terk edildi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da metabolizma hastası Mushap Ağlamaz (3) hayatını kaybetti. Küçük çocuğun kentte metabolizma doktoru bulunmamasından dolayı vefat ettiğini ileri süren Şanlıurfa Fenilketonüri PKU Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi, yeni ölümlerin gelebileceğine dikkat çekti.

Şanlıurfa'da 250 ile 300 arasında metabolizma hastası olduğunu belirten Çiftçi, kentte doktor olmamasından dolayı hastaların Gaziantep, Diyarbakır ve Adana'ya gittiğini söyledi. Maddi imkânı olmayan hastaların şehir dışında tedavi olamadığı için çocuklarını ölüme terk ettiklerini belirten Çiftçi, yetkilileri göreve çağırdı.

Çiftçi, "Şanlıurfa'da çocuk metabolizma doktorunun olmaması ölüme sebep oldu. Glitarik tip 1 çocuk metabolizma hastası Mushap Ağlamaz vefat etti. Hangi yetkili bu çocuğun annesine ne anlatacak? Nasıl bir açıklama yapacak? Bizler bu günahın altından nasıl kalkacağız? Mushap bebeğimiz mahşerde bizden hesap sormayacak mı ? Sayın yöneticiler! Yanı başımızda Gaziantep ve Diyarbakır'da 2,  Adana'da 4 çocuk metabolizma doktoru var. Şanlıurfa ise, çocukları göz göre göre ölen zavallı, kimsesiz büyük bir şehir durumunda. Bu bizim kaderimiz değil, olmamalı. 6 aydır bütün yetkililere yazdık, şifahen söyledik ama kocaman bir hiç ve sonuç Mushap bebek yok ve üzülerek belirtmek isterim ki, bu ölümler devam edecek." ifadelerini kullandı.

Mushap bebeğin ölümüne çok üzüldüğünü ifade eden Çiftçi, "Şimdi bu açıklamayı yaparken ağlıyorum. Ben bu çocuğumuzu uzaktan tanıyan biriyim. Mushap'ın zavallı annesi onun ölmemesi için çok çabaladı. Şimdi bu annemiz nasıldır? Ne düşünüyor? Devlete, yöneticilere bakış açısı nasıldır? Bilemiyorum ama tahmin edebiliyorum. Biz hep çocuğu ölen, sıkıntılar içinde yaşayan, çaresiz insanlar mı olacağız? Lütfen Allah aşkına bir şeyler yapın!  Mushaplar ölmesin. Annelerimiz, çaresiz, bitkin ve küskün olmasın." diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir