• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Mücadeleler Cesur İnsanların Omuzlarında Yükselir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber – Faruk Kuzu – Haber yorum

Hak olsun batıl olsun bir şeyin mücadelesini veren insan cesur olmazsa iddiasının peşinden giden az olur. Neden mi? Çünkü  “Mücadeleler insanların omuzlarında yükselen unsurlardır. İnsanlar güçlüyse dava bu omuzlarda yükselir. İnsanlar zayıf ve güçsüz ise mücadele de zayıf ve güçsüz olur.” (Şehid Seyyid Kutup)

21. yy’ın Türkiye’sinde yeni nesiller Ateizm –Deizm-Agnostizm gibi batıl fikirlerin kıskacına girmişken dert sahibi Müslümanların “Masa-Kasa-Nisa” üçgeninde devinmeleri anlaşılır gibi değil. Hal böyle olunca mücadelenin rengi değişiyor ve İslam Davetçileri toplumsal değişime bigâne kalıyorlar.

Yapılacak bir şeyin kalmadığı düşünüldüğünde “Dünyevileşme“ alıp başını gidiyor. İslami kesimlerin ölü toprağı serpilmişçesine sessizliğe bürünmeleri dava ve mücadele konusunda gönülsüz hareketleri, fedakârlığı ıskalayan çalışmaları onları etkisizleştiriyor. Cesur söylemler geliştirmesi gereken davetçiler meydanı Sol fraksiyonlara bırakmış oluyor. Onlar da geçmişten gelen öfkenin birikimiyle meydanda dolu dizgin at koşturuyorlar.           

Bunlardan biri de CHP İstanbul İL Başkanı Canan Kaftancıoğlu’dur. Toplumun değerlerine aykırı fikirlerini arz etmekten çekinmemiş, Pkk ile ilgili sempatisini gizlememiş, mahkemelik olmasına rağmen eylem ve söylemlerinden taviz vermemiştir. Haliyle insanlar “Ya bu Solcular gerçekten çok cesur, hiç çekinmiyorlar!” demelerine yol açmıştır.

Burada bana garip gelen Solcuların cesur olup olmaması değil, bu onların sorunu. Beni düşündüren “İslami kesimlerin bu konuda örnek olmaktan çıkmaları ve daha vahimi  bunu DERT etmemeleridir!”

Kaftancıoğlu’nun son atraksiyonu Pkk’ye destekle ilgili haber oldu Haberde şöyle deniyordu:

“CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Pkk propagandası yapmaktan hapisle cezalandırılan belgeselin yönetmenlerine destek verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bakur/Kuzey" isimli belgeselin yönetmenlerinin hapisle cezalandırılmasına karşı düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Kaftancıoğlu'nun toplantıya katılımı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından da duyuruldu. Bakur belgeselinden birkaç seçme fotoğraf

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir