• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Kur'an bülbüllerine "Mahremiyet Bilinci ve Çevre Ahlakı" semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 17 Haziran 2019 Pazartesi günü milyonlarca öğrencinin başladığı Yaz Kur'an Kursları tüm güzelliğiyle devam ediyor.

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kurslarında tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte abdest alma, beş vakit namaz kılma, itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularını öğreniyorlar.

Mardin Kızıltepe ilçesi Kur'an kurslarındaki öğrencilere "Mahremiyet Bilinci ve Çevre Ahlakı" semineri veren Vaiz Kemal Kahraman, "dindar, ahlaklı ve güvenilir nesiller yetiştirilmesi" noktasında ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"Dindar, ahlaklı ve güvenilir nesiller olması noktasında elimizden geleni yapıyoruz"

Yaz Kur'an kursları başladığı günden beri çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularında hocaların dersler verdiğini ve kendilerini eğittiğini söyleyen Vaiz Kahraman, "Yaz Kur'an kurslarımızda bulunan öğrencilerimize 'Mahremiyet Bilinci ve Çevre Ahlakı' ile ilgili seminerler veriyoruz. Bu seminerler vesilesiyle çocuklarımız, mahremiyet bilincine sahip oluyor. Dolayısıyla hem kendilerine ait olan sınırları hem de başkalarının sınırlarını tanımak suretiyle mahremiyet konusunda daha titiz davranmalarını bu vesileyle sağlamış oluyoruz. Bir de kendilerine ait olmayan, başkalarına ait özel eşyaları izinsiz kullanmamaları gerektiğini öğretiyoruz. Bedenin ve canın kendilerine Allah tarafından emanet olduğunu ve bu emanete riayet etmek zorunda olduklarını, aynı şekilde sadece can ve beden değil, çevrenin de içerisinde bulunduğumuz kâinatın insanlara emanet edildiğini bunu azami bir şekilde korumamız gerekiyor. Çevre temizliğinden tutun trafik kurallarına kadar sağlığa kadar başkalarının hakkına girmemeyi insan haklarından tutun beraber yaşadığımız hayvanlara kadar tabiatı dahi koruması noktasında neler yapılması gerektiği konusunda bu seminerlerimizde onları eğitiyoruz. Bununla beraber anne baba hakkı, komşu hakkı, arkadaşlık hakkı, hoca hakkı ve diğer hakları da öğretmek suretiyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu şekilde dindar, ahlaklı ve daha güvenilir nesiller olması noktasında elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"Öğrendikleri dini ve ahlaki bilgilerle hayatını ona göre şekillendirebiliyorlar"

Bazı çocuklar bir iki defa geldikleri yaz Kur'an kurslarında öğrendikleri ile dini ve ahlaki bilgilerle hayatını ona yaşayabildiklerine dikkat çeken Kahraman, "Onun için biz çocuklarımıza gereken önemi veriyoruz. Onların iyi insanlar, iyi nesiller ve iyi Müslümanlar olması noktasında elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." diye belirtti.

"Hocamız bizlere sohbet ediyor, çok eğleniyoruz"

Yaz Kur'an kurslarında temel dini bilgileri öğrendiklerini söyleyen Merve Öztürk, "Burada Kur'an-ı Kerim'i okumayı, namaz kılmayı ve dinimizi öğreniyoruz. Hocamız bizlere sohbet ediyor, çok eğleniyoruz." diyerek sevincini dile getirdi.

"Allah'ın emrini yerine getirmek için Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz"

Öğrencilerden Hasan Aydemir ise "Burada Allah'ın emrini yerine getirmek için Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Allah'ın bir ve tek olduğunu öğreniyoruz. Kur'an-ı Kerim'i İlk önce Elif-Ba'dan öğrenmeye başladık. Abdest almayı ve namaz kılmayı öğreniyoruz. İmanın ve İslam'ın şartlarını öğreniyoruz ve herkesin gelmesini tavsiye ediyoruz." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir