• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Düzce'de riskli 66 bina boşaltılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzce'de yaşanan sel felaketiyle ilgili olay yerinde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, heyelan riski olan 66 binanın boşaltılacağını ayrıca dere yatağındaki 5 bin konutun da tahliye edileceğini ifade etti.

Yaşanan heyelan nedeniyle kayıp kişilerin aranma çalışmasının devam edildiğini belirten Bakan Kurum, 7 kayıptan 5 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını, 2 kişinin ise aranma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Su baskını ve toprak kaymasına ilişkin hasar tespit çalışmalarının yapıldığını belirten Kurum, hasar tespit çalışmalarının ilk etabının sonuna gelindiğini dile getirerek, "Hasar tespit çalışmalarımız bilhassa Akçakoca ve Cumayeri ilçelerimizde toplamda 40 köy ve 5 diğer köylerimiz olmak üzere 3 ilçe 45 köyde hasar tespit çalışması yapıldı. Hasar tespit çalışmalarına göre 319 az hasarlı bina, 45 ağır hasarlı bina, 85 yıkık ve 26 da istinat duvarı olmak üzere toplamda 475 binamız, yapımız bu heyelandan, selden etkilenmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir