• DOLAR 32.341
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2246.921
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılan 176 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerler, sertifikalarını alarak iş dünyasına atılmak için ilk adımı attı. Kursiyerler 4 günlük kurs süresince 32 saat eğitim alırken, kursiyerlere ayrıca günlük yevmiye olarak 20 TL de destek sağlandı.

Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

 Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşın her alanda yanında olduklarını belirtti.

Tahmazoğlu, "Öncelikle tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra inşallah herkes kendi işini kurarak, kendi işinin patronu olacak. Ayrıca başka insanlara da iş imkânı sağlayıp ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaksınız. Girişimcilik önemli. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar bin 711 kişiye girişimcilik kursu verdik. Bunları KOSGEB ile iş birliği içerisinde yapıyoruz. Kursiyerlerimize meslek öğretirken ayrıca kendilerine 20 TL de destek sağlanıyor. Ülkemizin gelişimi ve gidişatı umut verici. Geleceğe hep umutla bakıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var ve Türkiye'nin önü açık. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz bizden çok daha güzel ortamlarda yaşayacaklar. Geçmiş yıllarda yaşadıklarımız ortada. O yıllara dönmemek için uzun vadeli planlar yaparak daha çok çalışmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Programın ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız