• DOLAR 32.339
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.72
  • ...
Yaz Kur'an kurslarına giden çocukların at binme sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinasyonu tarafından organize edilen çeşitli programlarla öğrencilerin yaz tatilinde doyasıya eğlenmeleri sağlanırken, maneviyatlarının gelişmesi için de gerekli çaba sarfedilmektedir.

Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber Türkiye genelinde 90 bin cami ve binlerce Kur'an kursunda Kur'an eğitimi alan öğrencilere her hafta farklı bir etkinlikle çocuklukları yaşatılıyor.

Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan öğrencilerden Abdullah Uzun, Kur'an okumanın sevinciyle beraber ata binmenin heyecanını da yaşadığını belirterek "Adıyaman İl Müftülüğü tarafından bize böyle güzel bir hediye verildiği için çok mutluyum. Müftülüğümüze teşekkür ederim. Yaz aylarımızı Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçiriyoruz. Vaktimizi Kur'an ile meşgul olarak verimli hale getirmeye çalışıyoruz. İnternet yerine Gençlik Merkezinde vaktimizi geçirmeye çalışıyoruz. Orada ders çalışıyoruz, Kur'an okuyoruz. Hocalarımız bize eğitim veriyor. Öğrendiklerimizi küçük kardeşlerimize öğretmeye çalışıyoruz. Onlara Elif-Ba öğretiyoruz." dedi.

Mehmet Fatih Fırat ise ata binerek güzel bir vakit geçirdiğini ve bundan dolayı mutlu olduğunu ifade ettikten sonra "Elif- Ba'yı öğrendim. Kur'an okumayı öğrendim. Abdest alma ve namaz kılmayla beraber Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Bugün Kur'an okumaya geçenler için ata binme hediyesi var. Ben de ata binmeye geldim, çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Etkinliklerle güzel bir yaz tatili geçirdiklerini dile getiren Muhammed Sefa Öner, "Kur'an kurslarında bize dinimizi öğrettiler. İnsan olarak sorumluluklarımızı öğrettiler, Kur'an-ı Kerim öğrettiler. Bugün atlara binmek için geldik, çok eğlendik." dedi.  (Cemil Özdaş–İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir