• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
İDLİB’DE CAN PAZARI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Suriye’de Baas rejimi ve iş birlikçisi Rusya’nın İdlib’e yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Rusya son hava saldırısında bir pazar yerini hedef aldı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 38 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı. Dünyanın sessiz kaldığı saldırılarda son iki günde 55 sivil katledilirken 27 Nisan’dan bu yana ise 600’den fazla insanın katledildiği tahmin ediliyor.

Suriye'de Rejim ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'in Marratinnuman ilçesine, Bıdama beldesi, Kenbbine ve Tel Menniş köyüne hava saldırısı düzenledi.

Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf'un yaptığı açıklamaya göre, dün sabah saatlerinde Marrattinnuman ilçesindeki bir pazar yerine düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 38 sivil yaşamını yitirdi, onlarca sivil yaralandı.

Bu saldırıyla birlikte son iki günde İdlib’de düzenlenen hava saldırılarında 55 sivil katledildi.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevi de Marratinnuman ilçesine yapılan saldırıların Rusya'ya ait savaş uçaklarınca düzenlendiğini bildirdi.

REJİMİN VE RUSYA’NIN İDLİB’E SALDIRILARI SÜRÜYOR

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib vilayeti muhaliflerin kontrolünde. İç savaşın yaşandığı ülkede 4 milyondan fazla insan buraya sığındı. Ancak rejim, muhaliflerin elindeki diğer şehirleri içindekilerle birlikte yok edip ele geçirdikten sonra İdlib’e yöneldi. Rusya’nın havadan destek verdiği rejim güçleri, geçen yılın Eylül ayından beri bölgeye saldırıyor. Bu saldırılarda 553 bin sivil yerlerinden edilirken yüzlercesi ise hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR)raporuna göre, sadece 26 Nisan-12 Temmuz'da düzenlenen saldırılarda 157'si çocuk, 111'i kadın olmak üzere 606 sivil katledildi.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etmişti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine, Türkiye ve Rusya ek mutabakata varmıştı. Ancak bütün anlaşmalara rağmen hem rejim güçleri hem de garantörlerden Rusya, dünyanın sessizliğinden de cesaret alarak sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir