• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Örnek bir hizmet: "Manevi Destek ve Rehberlik" hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hastaların morali, manevi destekle yükselirken, hastaları ziyaret eden görevliler, tıbbi tedaviyi desteklemek amacıyla moral ve motivasyon sağlıyor.

Cerrahi müdahale görecek hastalara ameliyathaneye girmeden önce veya tedavi süreci devam eden hastalara telkinde bulunan görevlilerin bu çabası, tıbbi tedaviye önemli katkı sunuyor.

Birimde görevli "Manevi Destek ve Rehberlik Uzmanları" sadece hastaları değil hasta yakınları ve hastanede çalışan personelleri de ihtiyaç halinde ziyaret ederek veya bireysel görüşmeler yaparak destek sağlıyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, "Hastanemiz açıldıktan sonraki süreçte, bir yandan halkımıza kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmak için çalışmalar yaparken, hastalarımıza moral ve motivasyon sağladığını düşündüğümüz manevi destek hizmetini aktif hale getirdik. Açılışımızdan bu güne kadar 2 bin 65 hasta, hasta yakını ve hastane personeline manevi destek sağladık. Bunların olumlu dönüşlerine tanık olmak, yapılan çalışmanın öneminin en önemli göstergesini oluşturuyor." dedi.

"Hasta tedaviye ne kadar inanırsa, ne kadar bağlı olursa tedavi süreci de o kadar hızlı oluyor"

Kişinin kendini iyi hissetmesinin tıbbi tedaviye olumlu etkisinin tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Öztürk, "Hasta ya da hasta yakınlarının duygularının en karmaşık olduğu yerlerden birisi hastanelerdir. Bu nedenle zaman zaman üzüntü, sıkıntı, öfke ve ümitsizlik gibi olumsuz duygulara kapılabilmekteler. İnsanlar, bu gibi durumlarla baş edebilme konusunda kendilerini yetersiz hissedebiliyorlar. İşte böyle zamanlarda, manevi destek biriminde görev yapan uzmanlarımız devreye girip desteğe ihtiyaç duyan kişilere moral ve motivasyon sağlamakta ve onların, olumsuz duygulardan arınmalarına yardımcı olmaktadır. Hasta, tedaviye ne kadar inanırsa, ne kadar bağlı olursa tedavi süreci de o kadar hızlı oluyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir