• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
ABD ile YPG/PKK arasında Kuzey Suriye'de 'güvenli bölge' görüşmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ve YPG'li isimlerin Kuzey Suriye'de kurulması olası güvenli bölge görüşmeleri için bir araya geldiği bildirildi.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) üst düzey lideri Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Suriye'nin kuzeyinde kurulması gündeme gelen 'güvenli bölge' planlarının da ele alındığı aktarılıyor. Ayrıca ABD'li yetkililerle IŞİD'lilerin ailelerinin tutulduğu toplama kamplarıyla ilgili görüşmelerin yapıldığı bilgisi de yerel kaynaklarca aktarılıyor.

SDG'nin sözcülerinden Mustafa Bali de ABD'li yetkililerle Ferhat Abdi Şahin arasında yapılan görüşmeleri doğruladı:

"ABD güvenli bölgeyi kurmazsa harekete geçeriz"
Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün özel bir televizyon kanalında verdiği mülakatta ABD'nin Kuzey Suriye'de YPG güçleri kontrolündeki bölge özelinde bir 'güvenli bölge' oluşturmaması durumunda Türkiye'nin harekete geçeceğinin altını çizdi.

ABD'nin Suriye özel temsilcisi Jeffrey Türkiye'de
Dün ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'nin Türk hükümetinin davetiyle Ankara'ya gittiği belirtildi.

Jeffrey'nin 22-23 Temmuz'da Türk yetkililerle görüşeceği kaydedilen açıklamada, "Büyükelçi Jeffrey ve Türk yetkililer, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını, Suriye ihtilafının çözülmesine yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanması ve IŞİD'in yenilgisinin kalıcı hale getirilmesi gibi devam eden çabalarımızı ele alacak." ifadesi yer aldı.

Türkiye'nin olası Kuzey Suriye operasyonu
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye sınırına yönelik askeri sevkiyatlarına devam ediyor.

Bölgede olası bir operasyona yönelik hazırlıkların sürdüğü gözlemlenirken, tank ve obüs sevkiyatlarının yanında Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında görev almış komandoların da sınır bölgesine sevk edildiği belirtildi.

Kaynak:  Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir