• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Trabzon’da ırkçı saldırıya inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

18 Temmuz’da Kürdistan Bölgesi’nden gezi amacıyla Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'e giden 50 kişilik grupta yer alan 9 Kürt üzerinde “Kürdistan” yazılı atkılarla fotoğraf çektirmek isterken bölgedeki bir grup ırkçı tarafından linç girişimine maruz kalmıştı.

Irkçı grubun “Kürdistan” yazılı atkıya tepki göstererek, Kürt grubu ölesiye dövdüğü kameralara yansımıştı.

Jandarma ekipleri söz konusu ırkçı saldırının ardından 9 Kürdü gözaltına aldıktan sonra serbest bırakmıştı.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada yayınlanmasının ardından ciddi tepkilere neden olmuştu.

Edinilen bilgiye göre, 9 Kürt’ü linç etmeye çalışan kişi hakkında, Çaykara Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı.

Kürdistan bayraklı atkıyı alarak tepki gösteren kişinin kimliği tespit edilerek ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcülüğü tarafından olay günü yapılan açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatıyla Trabzon’da saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının serbest bırakılması için hükümet nezdinde girişimlere başlandığı belirtilmişti.

Vatandaşlarına yapılan ırkçı saldırıdan sonra gözaltına alınanların serbest bırakılması istenilen açıklamada, “Kürdistan Bayrağı Irak Anayasası’nda tanınan bir bayrak olup daha önce de Kürdistan Bölgesi heyetlerinin Türkiye ziyaretlerinde, başta havalimanları olmak üzere ülkedeki diğer resmi kurumlarında kullanılmıştır” denilmişti.

Kaynak: Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir