• DOLAR 32.335
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2241.275
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Süleyman Arif Emre mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan Hoca ile birlikte Milli Görüş Hareketi’nin temellerini atan ve Milli Görüş'ün ilk partisi Milli Nizam Partisi’nin programını hazırlayan şair, siyaset ve devlet adamı Süleyman Arif Emre, 96 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Süleyman Arif Emre'nin vefatı nedeniyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, merhuma Allah’tan rahmet diledi.

Sağlam, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli dava adamı Süleyman Arif Emre'nin vefat haberini aldım. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

Süleyman Arif Emre kimdir?

Şair, siyaset ve devlet adamı olan Süleyman Arif Emre, 1923 yılında Adıyaman'ın Besni ilçesinde doğdu. Lise tahsilini Ankara Gazi Lisesinde tamamlayan Emre, Ankara Üniversitesi Hukuk
Fakültesinden 1944’de mezun oldu. 1940’lı yıllarda Ankara Defterdarlığı, İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığında çeşitli görevlerde bulundu.

Ankara ve Adıyaman'da serbest avukatlık yapan Süleyman Arif Emre, 1956 yılında Hürriyet Partisi'nde ilk siyaset hayatına başladı. Daha sonra 1961 yılında memleketi Adıyaman'da Yeni Türkiye Partisi'ni kurdu ve 5 dönem vekillik yaptı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir