• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Özel günlerin en anlamlı hediyesi: Çiçekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sevginin en iyi ifade şekillerinden biridir çiçek. Her birinin rengine çeşidine göre de ayrı ayrı anlamlar yüklenmiştir. Çiçekler, söz ile ifade edilemeyen pek çok duyguya tercüman olur. Çiçekler kimi zaman çocukların anne ve babalarına, kimi zaman da eşlerin birbirlerine, kimi zaman ise bir hasta ziyaretinin tebessüm ettiren hediyesidir.

Çiçekler, bayram, düğün, nişan, tören ve açılış gibi özel günlerin yanı sıra taziye gibi hüzünlü günlerin de tercih edilen objesidir. Özel günlerin en güzel ve en anlamlı hediyesi olan çiçekler, birçok kişinin de gelir kapısı.

 Çiçekler, özel günlerde insanların birbirlerine hediye etmek için tercih ettikleri ideal hediye çeşitleri arasında yer alır. Tüm zamanların en güzel, en özel ve en göz alıcı hediyeleri arasında yer alan çiçekler, insanların duygularını doğal ve içten ifade edebilme fırsatı sunan benzersiz bir özelliğe sahiptir.

Özel günleri farklı hediyeler ile kutlamak, onları unutulmaz yapmak insanların ortak hayallerinden biridir. Kişinin sevgisini en iyi ve en zarif yolla anlatmanın yolu olan çiçekler, en güzel ve en ideal hediyelerdendir.

Gaziantep’te 35 yıldır çiçekçilik yapan Ender Kandemir, Türkiye'de çiçek kültürünün düğünlere çelenk gönderilmesi ile başladığını söyledi.

Çiçeklerin en fazla özel günlerde rağbet gördüğünü ve tercih edildiğini belirten Kandemir, “Her geçen gün insanların yaşam tarzı, çiçeğe bakış açıları değişiyor. Çiçekler ülkemizde en fazla özel günlerimizde rağbet görüyor.  Ama biz, esnaf olarak insanların sadece özel günlerde değil normal günlerde de örneğin ziyarete giderken de birbirlerine çiçek almalarını öneriyoruz.” dedi.

“İnsan sevdiğine her gün çiçek alabilir”

İnsanları mutlu edebilmenin en iyi yolunun çiçek olduğuna dikkat çeken Kandemir, “Çünkü çiçekten kimseye zarar gelmez. Misafirliğe veya ziyarete giderken bir çiçekle gidip ziyaretler gerçekleştirildiğinde, ortama farklı bir hava katılmış olunur. Biz, çiçeklerin sadece özel günlerde tercih edilmesini çok tasvip etmiyoruz. İnsan sevdiğine her gün çiçek alabilir. İlla ki bir günü beklemesine gerek yok.” diye konuştu.

“Çiçekler daha çok özel günlerde tercih ediliyor”

Çiçekçiler için en hareketli sezonun düğün sezonu olduğunu ifade eden Kandemir, “Yaz sezonu düğün sezonudur. Çoğu kişi düğüne çiçek gönderir. Düğünlerin yanı sıra açılışlara da çiçek gönderilir. Çiçekçilik bu şekilde gelişiyor. Tabi bu durumlar sezona göre değişebiliyor. Yazın düğün sezonu olduğundan dolayı daha çok düğünlere çiçek ve çelenk gönderilir. Düğün sezonu bizim için daha hareketli geçiyor. Gelin ve damat gelin arabası süslenmeden dolaşmıyor. Bunlar bir mecburiyet gibi algılanıyor. Ama normal günlerde mecburi olmadığı için bizim toplumumuzda çiçek pek tercih edilmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Özel günlerin en anlamlı hediyesi çiçektir”

Özel günlerin en anlamlı hediyesinin çiçek olduğunu belirten Mehmet Kaya da “Çiçekçilik sektörü son zamanların en revaçta olduğu bir sektör haline geldi. Bunun sebebi yaşamış olduğumuz dönemin getirileri, götürüleridir. Bundan dolayı çiçek sektörü ön plandadır. İnsanlarımız düğün gibi sevinçli günlerde ve cenaze gibi hüzünlü günlerinde bile hediye olarak çiçeği tercih ediyor. Bunun tabii ki birçok sebebi var. Çünkü insan genel anlamda çok mutlu olduğu zamanlarda çiçeği ön plana çıkarır. Genel anlamda bir kişiye değer verdiğini ifade etmek için çiçekleri tercih eder. Çiçek mutluluğun sembolüdür. Bir insan değer verdiği kişiye sevgisini ifade edebilmek için çiçeği tercih eder.” şeklinde konuştu.

“Çiçekçilik sektörü büyüyor”

Kaya, çiçek sektörünün sürekli kendisini yenileyen bir sektör olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Çiçek, insanların genel anlamda sevinçli günlerine hitap ettiğinden dolayı bu sektör gelişime müsait ve gelişmekte olan bir sektördür. İnsanlar daha önce sadece kız istemeye giderken çiçek alırken ya da çok özel günlerde çiçek alırken, şu anda bu sektörde her alanda çiçek alınıyor. Çiçek almak insanın doğumu ile başlıyor ölümüne kadar devam ediyor. Kişi vefat ediyor cenazesine yine çelenk gönderiliyor.Belki de son zamanlarda en revaçta olan sektörlerden bir tanesi çiçekçilik sektörüdür.”

“İnsanların mutluluklarına şahit oluyor ve eşlik ediyoruz”

Çiçeğin en çok tercih edildiği günlerin insanların “özel günler” olarak adlandırdığı günler olduğunu belirten Kaya, “Bununla birlikte yine çiçeğin yoğun olarak tercih edildiği zaman dilimi düğünlerdir. Düğünlerde de çiçek daha çok terk ediliyor. Bizler de bu şekilde çiçek satarak insanların o mutluluklarına şahit oluyor ve eşlik ediyoruz.” diye konuştu.

“Düğün sezonu çiçekçilerin yüzünün güldüğü sezondur”

Çiçekçilerin en hareketli sezonunun düğün sezonu olduğunu belirten Kaya, “Genel anlamda işlerimiz Nisan ayında başlar Aralık ayına kadar devam eder. Bu dönem düğün sezonu olduğundan dolayı yoğun olarak çalışıyoruz. Bu aylarda çiçek sektörü, diğer aylara nazaran daha fazla hareketli olur. Tabi ki bu zamanlarda çiçek satışlarımız daha iyidir. Satışlarımızın revaçta olduğu ve en çok rağbet edilen zaman dilimlerinden bir tanesi düğün sezonudur.” diye belirtti.

Kaya, vatandaşların her zaman canlı çiçek tercih ettiğini ve canlı çiçekler içerisinde de en çok gülü daha çok tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir