• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
Kışanak ve Tuncel hakkındaki karar bozuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne üye olmak” suçlarından verdiği hapis cezaları İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, Kışanak'a 14 yıl 3 ay, Tuncel'e 15 yıl hapis cezası veren yerel mahkemenin kararını, cumhuriyet savcısı ve taraf avukatlarının itirazı üzerine inceledi.

İnceleme sonucu sanıklar Kışanak ile Tuncel'e “silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ceza verildiği ancak haklarında devam eden soruşturmaların bulunduğu belirtildi.

Mahkeme, kararında sanıkların "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılmaları için kamu davası açılmasına ve mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da hüküm kurulmasına karşı cumhuriyet savcısının sanıklar aleyhine yaptığı istinaf başvurusundaki gerekçeler de gözetilerek olaylar arasında hukuki veya fiili kesinti bulunup bulunmadığının araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan, mahkeme, Tuncel ile Kışanak’ın tahliye taleplerini ret ederek tutukluluklarının devamına karar verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir