• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
"Batman'da 500'e yakın otizmli hasta var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle, ildeki otizm hastalarına yönelik faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Özel rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Şerif Durmaz ve beraberindeki heyeti, merkezin müdürü Fahreddin Yılmaz karşıladı. Durmaz, çalışmalarla ilgili Yılmaz'dan bilgiler aldı.

Ziyarette, otizm hastası kişilerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu. HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Fahreddin Yılmaz, otizm hastalarının yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Otizm hastalarının yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinleyen Durmaz yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 500'e yakın otizmli bireyin olduğunu söyledi.

Otizmli çocukların yaşadıkları bir takım problemlerin olduğuna işaret eden Durmaz, "Bizler siyasi parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bugün ilimizde otizm dalında faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Özellikle otizmli çocuklarla alakalı bir çalışma yapmak istedik. Bu manada otizmin ne anlama geldiğini, belirtilerinin neler olduğunu hocamızdan öğrendik. Otizmli çocuklar hayata nasıl yaklaşıyorlar, nasıl hayatlarını idame ettiriyorlar? Bu konuda yaşadıkları bazı sıkıntılar, problemler var. Problemlerinin çözümü için de bu tarz destek-eğitim programlarına geliyorlar. Buradaki programlarda öğretmenler, onlara çok ciddi ve ehemmiyetli eğitimler veriyorlar. Bu eğitimlerin takdire şayan olduğunu ifade etmek gerekiyor." dedi.

"Toplumda farkındalık oluşturulmalı"

Otizmli hastalara yönelik toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, "Batman'da otizmli çocuklarla ilgili çalışmalar nelerdir? Bu konuyla alakalı da değerlendirmelerde bulunduk. Batman'da otizm ile ilgili çalışma yapan çok dernek yok. Bir dernek var ve inşallah bu kapsamda kendilerini de ziyaret edeceğiz. Çünkü otizmli çocukların düçar kaldıkları durumların topluma da aktarılması lazım. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekir. Toplumdaki insanlar bu engel türü hakkında bilgi sahibi olurlarsa inşallah bu çocuklarımız da hayatlarını daha rahat bir şekilde idame ettirecekler." diye konuştu.

"Toplumun bilinçlendirilmesi için bir rapor sunacağız"

Batman'da resmi olmayan verilere göre yaklaşık 500'e yakın otizmli hastanın olduğunu aktaran Durmaz, "İleriki zamanda otizmli bireylerin yaşadıkları problemlerin çözümü adına neler yapılabilir noktasında çalışmalar yapacağız. Çalışmalarımız neticesinde toplumun bilinçlendirilmesi, toplum içerisinde bir farkındalık oluşturmak adına bir rapor da sunacağız." ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir