• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Açık Kapı projesi Silopi'de uygulanmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan “Açık Kapı” projesi Silopi ilçesinde uygulanmaya başladı.

"Milletin Kapısı" sloganıyla uygulanan "Açık Kapı" projesiyle vatandaşlar yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvurular, elektronik sisteme kaydedilip ilgili birimlere yönlendirildikten sonra, "Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz." bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılıyor. 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılan başvuruda, vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebiliyor. 

İlçe Kaymakamı Sezer Işıktaş, bu projenin Silopi için hayırlara vesile olmasını dileyerek ofisin açılışını yaptı.

Işıktaş, "81 ilde kurulan ve sadece 100 pilot ilçeye kurulan Açık Kapı projesi, pilot ilçe olduğu için bizim ilçemizde de çalışmaya başladı. Kaymakamlık veya resmi kurumlarla işi olan vatandaşlar, başka bir yere gitmesine gerek kalmadan buraya gelerek başvurusunu yaptığında, sistem üzerinden ilgili kurumlara yönlendirilip vatandaşa cevap verilir. Bıraktığı iletişim adresiyle kendisine bilgi verilir. Vatandaşın kolay bir şekilde başvurusunu sonuçlandırmaya çalışılacak. Açık Kapı ofisimizin, ilçemize, personelimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir