• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Rusya F-35 restine Su-35 öne sürdü. Su-35 özellikleri..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus haber ajansı Sputnik'te yayınlanan bir habere göre Rus hükümeti, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri için Türkiye'ye uygulanan F-35 tehditlerine karşı Su-35önerisini sundu

Devlet kuruluşu Rostec'in başkanı Sergei Chemezov Perşembe günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Su-35 savaş uçaklarının teslimi konusunda Ankara ile bir anlaşma yapabileceğini söyledi.

Chemezov, "Türk meslektaşlarımız arzu duyuyorsa, Su-35 savaş uçağı teslimatlarını yapmaya hazırız" dedi.

Pentagon, Haziran ayında, Ankara’nın Rusya’yla anlaşmasını iptal etmediği sürece F-35 eğitimi için daha fazla Türk pilotu kabul etmeyeceğini açıkladı, ancak S-400 sistemlerinin teslimatı için 2,5 milyar dolarlık anlaşmayı doğrulayarak ABD’nin şartlarını yerine getirmeyi reddetti . 

Su-35 özellikleri
Su-35, Sukhoi Tasarım Bürosu tarafından tasarlanan 4++ nesil süper-manevra kabiliyetli çok amaçlı avcı jet, T-10S platformunun derin modernizasyonudur.

Su-35’in ait olduğu 4++ nesli, toplam özelliklerine avcı uçağının azami derecede 5. nesil uçaklara yakınlaştırıldığını göstermekte, zira stealth teknolojisi ile APAR (active phased array radar/ aktif fazlı dizi radar) dışında 5. nesil uçakların çoğu gereksinimlerini karşılamaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir