• DOLAR 32.34
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2245.652
  • ...
Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YÖK tarafından “Dijitalleşen YÖK” mottosuyla başlatılan 'Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi' kapsamında seçilen sekiz yeni üniversitenin proje protokollerinin de imzalandığı 'Türkiye’nin Fırsat Penceresi: Türk Yükseköğretimi' adlı toplantı Muş’ta gerçekleştirildi.

YÖK Başkanlığınca, Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bölge üniversite rektörleri ile yeni seçilen sekiz üniversite rektörü katıldı.

Toplantıda, YÖK’ün ülkedeki genç nüfusun eğitiminde yeni hedef olarak belirlediği “dijital dönüşüm ve okuryazarlık” konuları ile YÖK’ün geleceğin meslekleri alanında yaptığı çalışmalar ve açılan yeni lisans / lisansüstü programları ve üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolleri üzerinde duruldu.

Toplantıya ev sahipliği yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç bir konuşma yaptı. Ardından Saraç’a 27 rektörün imzasını taşıyan bir teşekkür beratı hediye edildi.

Yükseköğretimin dönüşümü ve geleceği hakkında önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı toplantıda, seçilen pilot üniversitelerin şehirler ve bölgeler için arz ettiği öneme değinildi. Seçilen ilk sekiz pilot üniversite ise şu şekilde: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesine ilişkin yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından proje kapsamında yeni seçilen sekiz üniversite ile yapılacak protokol imza törenine geçildi. Ardından, YÖK Başkanı Saraç, üniversitenin akademik personeliyle eğitim öğretimin sorunlarına ilişkin sorular ve önerilerin konuşulduğu bir soru cevap etkinliği gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında Saraç başkanlığında toplantıya katılan bütün üniversite rektörlerinin katılımıyla “Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısı” gerçekleştirildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir