• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Kaçak mobil trafo ele geçirildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Derik ilçesinde, traktör römorkunda kullanılan kaçak mobil trafo ele geçirildi. 160 KVA gücünde olduğu belirlenen trafoya el konulurken, sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü ekipleri, Derik ilçesi kırsalında seyyar biçimde dolaşan bir trafonun varlığını belirledi.

Mevcut teknolojik imkânlarla belirlenen trafonun mevsim itibariyle tarımsal sulamada kullanıldığını saptayan ekiplerin takibi sonucunda bahse konu kaçak trafonun ilçenin İncesu ve Karataş köyleri arasındaki tarımsal alanda olduğunu tespit etti.  

Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından buraya giden Dicle Elektrik ekipleri, bir traktör römorkuna yüklendikten sonra yüksek gerilim hattına kanca atma usulüyle bağlanmış vaziyette kayıt dışı bir elektrik trafosu buldu. 160 KVA gücünde olduğu belirlenen trafonun enerji bağlantısının ise hiç bir güvenlik tedbiri gözetilmeden gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Ekipler, önce kaçak mobil trafonun yüksek gerilim hattı ile olan bağlantısını kesti ve buraya getirilen vinç aracılığı ile trafo yerinden söküldü. Sahibi ile ilgili yasal işlemler devam ederken, el konulan trafonun kayıt altına alınması için de gerekli işlemlere başlandı.

Dicle Elektrik yetkilileri, bu tür kaçak trafoların kullanıcılarının yanı sıra çevrede yaşayan vatandaşlar için de büyük tehlikeye oluşturduğuna dikkat çekti. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir