• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
İki Sokak İki Parti İki Tavır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş / Doğruhaber

Türkiye bu hafta ilginç iki olaya tanık oldu. Biribirinden bağımsız olduğu için ilk etapta iki haber arasında anlam ilgisi kurulamadı. Ama biz kuralım

İlk haberimiz Sivas'tan... AK Partili Sivas Belediye meclisi şehirdeki bir caddeye "Muhammed Mursi" ismini vermek istedi... Aslında oldukça insani bir refleks... Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olması  ve geçen ay vefat etmiş olmasından dolayı anısını yaşatma adına duyarlı bir girişim... İnsanlığı büyütmek istiyoruz ya... ama olmadı... neden!?

Cumhuriyet Kadınları Derneği harekete geçti.. Sosyal medyada tepki koydular... Bildiğiniz mahalle baskısı... başardılar...

Valilik açıklamasında “Sivas merkez ‘İstiklal Caddesi’nin adının değiştirilmesi yönünde alınan meclis kararı, Sivas Belediye Başkanımız ile yapılan istişare neticesinde uygun görülmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Diyarbakır’da HDP Belediyesi de sokak ismi değişikliği ile gündeme geldi...

Diyarbakır'ı fetheden ve müslümanlaşmasını sağlayan sahabe İyaz bin Ganem'in adı sokaktan silinip yerine  İlhan Diken ismi verilmek istendi.

Diyarbakır Valiliği konu ile ilgili "Diyarbakır'ın İslam ile şereflenmesine vesile olan komutanın adının verildiği caddenin ismi değiştirilerek, PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan hapis cezası almış bir kişinin adının verilmesi kamu vicdanını yaralayacak nitelikte karar olduğundan, Valiliğimizce reddedilmiştir." İfadeleri ile kararın hukuka uymadığının altını çizdi.

Peki HDP belediyesi ne yaptı... Dün gece İyad Bin Ganem olan sokağın adını değiştirmekteki kararlılığını gösterdi  ve Dr İlhan Diken tabelasını dikti.

AK Parti bir kesimin baskılarından dolayı Sivas gibi bir yerde Mısır’da Cumhurbaşkanlığı yapmış, dahası darbe mağduru olmuş ve terörizm ile ilgili en ufak bir şaibe barındırmayan Muhammed Mursi’nin adını sokağa verme konusunda direnemezken HDP PKK’dan ceza almış bir kişinin adını yaşatmak için Iyaz Bin Ganem gibi bir sahabenin ismini bile kaldırabiliyor.

Aslında konu bir... sokak ismi değişikliği... İki farklı parti... İki farklı tavır...

Bu haberler de ilginizi çekebilir