• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
YİNE ÇOCUKLARI  KATLETTİLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Bu Zihniyete Lanet Olsun

YİNE ÇOCUKLARI KATLETTİLER

Yasin Börü, Fırat Simpil, Eren Bülbül, Nupelda ve Ayaz Güloğlu kardeşler… PKK’nin katlettiği çocukların listesi uzadıkça uzuyor. Zulümde ve alçaklıkta sınır tanımayan PKK’nin son kurbanları Ayaz Güloğlu (8) ve kız kardeşi Nupelda Güloğlu (4), oldu. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde hayvan otlatan Güloğlu kardeşler PKK'nin araziye tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Olay önceki gün öğle saatlerinde Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyü kırsalında meydana geldi. Ayaz Güloğlu, kardeşi Nupelda Güloğlu ile birlikte Çakılyayla mezrasında hayvan otlatırken, PKK'lilerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti. Patlamada Ayaz Güloğlu olay yerinde yaşamını yitirdi, kız kardeşi Nupelda ise yaralandı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, Ayaz'ın cansız bedeni ile yaralanan kız kardeşi Nupelda'yı askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedaviye alınan minik kız da doktorların çabasına kurtarılamadı. Kardeşlerin cansız bedenleri otopsi için morga konuldu. Olayı haber alıp, hastaneye gelen çocukların yakınları gözyaşlarına boğulurken, hayatını kaybeden çocukların anne ile babasının hastane önündeki ağıtları ise yürek dağladı.

Bu Zihniyete Lanet Olsun YİNE ÇOCUKLARI KATLETTİLER

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bilgeç köyü Çakılyayla mezrasında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcıya basan çocuklarımızdan 8 yaşındaki erkek çocuğumuz Ayaz Güloğlu olay yerinde vefat etmiş, 4 yaşındaki kız çocuğumuz Nupelda Güloğlu ise ağır yaralanmıştır.

Ağır yaralı kız evladımız jandarmamıza ait helikopter ile olay yerinden alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiş. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Ayaz Güloğlu ve Nupelda Güloğlu evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve milletimize sabırlar dileriz" denildi.

PKK’NİN ALÇAK SALDIRILARINDAN BAZILARI

PKK'nin bugüne kadar bebek ve çocukları hedef alan saldırılarından bazıları şöyle:

- 7 Mart 1987'de Mardin'in Nusaybin ilçesi Açıkyol köyünde 6'sı çocuk 8 kişi kurşuna dizildi.

- 20 Haziran 1987'de PKK'lilerin saldırısı sonucu Mardin'in Ömerli ilçesindeki köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişi katledildi.

- 8 Temmuz 1987'de Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yuvalı köyü Haraberk mezrasına saldıran PKK'liler, aynı aileden 7'si çocuk 2'si kadın 9 kişiyi katletti.

- 19 Ağustos 1987'de Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Milan mezrasına saldıran PKK'liler, aralarında 3 ve 6 günlük 2 bebeğin de bulunduğu 25 sivili öldürdü. Katledilenlerin 14'ü 18 yaşından küçüktü.

- 21 Eylül 1987'de Şırnak'ın Güneyce köyü Çiftekavak mezrasını basan PKK'liler, 2'si hamile 5 kadın, 4'ü çocuk 11 kişiyi katletti, 2 kişiyi ağır yaraladı.

- 10 Ekim 1987'de Şırnak'ın Çobandere mezrasına baskın yapan PKK'liler, birçoğu yaşlı, kadın ve kundaktaki bebek olmak üzere 13 kişiyi katletti. Ağır yaralanan 9 kişi, tedavi altına alındı.

- 9 Mayıs 1988'de Mardin'in Nusaybin ilçesi Taşköyü'nün Behmenin mezrasına saldıran PKK’liler, aynı aileden 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi katletti. Saldırıda 2 çocuk ağır yaralandı.

- 22 Haziran 1992'de Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Seki köyündeki 2 korucunun evine baskın düzenleyen PKK’liler, 8'i çocuk 10 kişiyi katletti, 2 kişiyi ağır yaraladı.

- 1 Ekim 1992'de Bitlis'in Cevizdalı köyünü gece geç saatlerde basan PKK, 8'i çocuk 30 kişiyi katletti.

- 9 Kasım 1992'de Diyarbakır'ın Hani ilçesine saldıran PKK'liler, evleri basarak insanları kurşuna dizdi. Saldırıda 4'ü çocuk, 4'ü kadın 12 kişi hayatını kaybetti.

- 21 Ocak 1994'te Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık ve Akyürek köylerine saldıran PKK’liler, 11'i çocuk 21 kişiyi katletti.

- 24 Temmuz 1995'te İran'dan gelen kalabalık PKK'li grubu, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu köyü Atabinen mezrasına giremeyince evleri roket atışına tuttu. PKK’liler, 7'si kadın ve çocuk 12 kişiyi katletti, 13 kişiyi ağır yaraladı.

ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALDILAR

PKK, saldırılarını kırsalda sürdürdüğü dönemde şehirlerde de kanlı eylemler gerçekleştirdi. Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırasında bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 73 kişi yaralandı. PKK'nin eğitim kurumlarını hedef alan saldırıları da oldu. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 23 Nisan 2011'deki kutlamalar için 23 Nisan İlkokulunun bahçesinde toplanan çocuklara, maskeli bir grup havai fişeklerle saldırdı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı ancak 7-14 yaşlarındaki çocuklara yönelik saldırı hafızalarda iz bıraktı. PKK’liler, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 27 Mayıs 2011'de imam hatip lisesi öğrencilerinin bulunduğu yurda molotofkokteyli ile saldırdı. Yurt binasında çıkan yangın sonucu 3 öğrenci yaralandı.

ŞEHİT ANNENİN KARNINDAN ALINAN BEBEK HAYATA TUTUNAMADI

Batman'da 26 Eylül 2011'de 3 PKK’li, hac yolculuğuna hazırlanan anne ve babasını ziyaretten dönen Talat Doru ve ailesinin bulunduğu araca ateş açtı. Saldırıda 4 çocuk annesi ve 8 aylık hamile Mizgin Doru (31) ile kızı Sultan Doru (4) yaşamını yitirdi. Talat ve Mizgin Doru'nun 4 kızı vardı ancak bir de erkek bebek istiyorlardı. Anne karnındaki erkek bebek, olay sonrasında sezaryenle kurtarıldı ancak hastanede bir gün yaşayabildi. Baba Doru ile bir kızı da olayda ağır yaralandı. Bingöl'de, 29 Ekim'de bir anne, canlı bomba eylemi yapacak PKK'liye müdahale ederek çok sayıda kişiyi kurtardı. Kurban Bayramı öncesi 3 çocuğuyla alışverişe çıkan Hatice Belgin, yürürken canlı bomba eylemcisini fark etti ve üzerine atladı. Anne, patlamayı engelleyemedi ancak yaşanabilecek daha büyük bir facianın önüne canını feda ederek geçti. Olayda, anne Belgin ve oğlu Veysel ile bir vatandaş hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

KURBAN ETİ DAĞITAN ÇOCUKLARI KATLETTİLER

HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamanın ardından çıkan 6-7 Ekim olaylarında 2 polis ile beraber 31 kişi hayatını kaybetti, 221 sivil ile 139 polis yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında, Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken 2 arkadaşıyla katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü de bulunuyordu.

SEBZE ALMAK İÇİN EVDEN ÇIKTI HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Ağustos 2015'te evinden sebze almak için çıkan 6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Fırat Simpil, PKK’lilerin yola yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 28 Eylül 2015'te PKK’liler, polis aracına düzenlediği saldırıda roketatar mermisinin isabet ettiği evdeki 9 yaşındaki Elif Şimşek öldü. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 12 Eylül 2015'te PKK'nin gençlik yapılanması mensuplarınca poşet içinde bir evin damına bırakılan patlayıcının ellerinde infilak etmesi sonucu 9 yaşındaki Tahsin Uray ve Ramazan Ş. ağır yaralandı. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan Tahsin Uray, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir