• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
"Fakirleri sadece Ramazan ayında hatırlamayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Şanlıurfa İnfak-Der tarafından Haliliye ilçesindeki ihtiyaç sahibi aileler için giyim mağazası açıldı.

Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi’nde açılışı yapılan mağazanın açılış kurdelesini Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Haliliye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Gönüllü yaptı.

Şanlıurfa İnfak- Der Başkanı Mustafa Halat, mağazanın yılın 365 günü açık kalacağını ve ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ihtiyacını karşılayacağı belirtti. 

Mağaza açılışının ardından açıklama yapan dernek başkanı Halat, fakirlerin Ramazan ayı dışında da hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasının başında dernekleri hakkında bilgi veren Halat, 2013 yılında kurulduklarını belirtti.

Toplumun merhamet duygularının sadece Ramazan ayında kabardığını belirten Halat, "Diğer aylarda maalesef fakirleri, yetimleri insanımız unutuyor. Özellikle bu mağazayı açmamızdaki asıl neden;  bu yardımları yıl boyuna yaymak, yıl içerisinde sürekli bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi hatırlamak, onların giyim, gıda ve yakacak ihtiyaçlarını gidermektir." diye konuştu.

Açılışını yaptıkları giyim mağazası hakkında bilgi veren Halat, "Şu an özellikle bayram arifesinde ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu mağazaya açtık. İnşallah mağazamız sadece bayramda değil, yıl boyunca açık kalacaktır. Özellikle bizim ilk hedefimiz 650 tane yetim ailenin giyim ihtiyaçlarını karşılamak. Özellikle Haliliye ilçesinde oturan yerli ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını burada karşılamak istiyoruz. Zaten Ramazan ayı içerisinde yerli ve muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalıştık. Belki 2 bin koli gıda malzemesi dağıttık, halen de zaman zaman bu faaliyetlerimiz devam etmektedir. İnşallah şu anda da giyim üzerine çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

"Fakirlerimizi sadece Ramazan ayında hatırlamayalım"

Halat, hayırseverlerin yaptıkları yardımı kendi elleriyle muhtaç ailelere ulaştırmaya imkan tanıdıklarını ifade ederek, "Fakirlerimizi sadece Ramazan ayında hatırlamayalım.  Lütfen yıl içerisinde de bu insanların neler çektiklerini, hangi zorluklardan geçtiklerini gönül dünyamızdan çıkarmayalım." diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir