• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamının hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nin açılışı 15 Temmuz’un 3’üncü yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Dün gece açılan müzeye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi girişinde tüm şehitlerin isimleri ve fotoğraflarının bulunduğu duvar yer alıyor. Müzede ayrıca Türkiye ve dünyada yaşanan darbeleri tarihsel olarak hafızalarda canlandıran köşelerin yanı sıra, şehitlerin hayatlarının kısaca anlatıldığı dokunmatik ekranlar, şehit ve gazilere ait özel eşyalar, tüm şehitlerin ayakkabıları, tanklarla ezilen arabalar, mermiler, şehit Ömer Halisdemir’e ait kep ve kama gibi birçok eşya sergileniyor.

15 Temmuz gecesinde yaşananları hafızalarında tekrar canlandırmak için müzeyi gezen vatandaşlar, o gece yaşadıkları ve müze hakkındaki duygu ve düşüncelerini İLKHA’ya anlattılar.

“Başım dik bir şekilde söylüyorum, dünyanın kanseri Siyonistlerdir”

“Benim şu anda gördüklerimi yapanlar kesinlikle insan olamazlar” diyen Harun Çilingir, “Sözde dünyada demokrasiden bahsediyoruz. Bugün dünyada demokrasi de adalet de yok. Gelsinler onlara Türkiye’de adaleti de demokrasiyi de biz öğretelim. Osmanlıyı kötü görüyorlar. Kendileri insanlığın kanını emen vampirlerdir. İnsanlık İnsan kanını emerek dünyayı sömürmek, garibanın elinden ekmeğini çalmak değildir. Başım dik bir şekilde söylüyorum, dünyanın kanseri Siyonistlerdir.” dedi.

Müzeyi çok güzel bulduğunu ve gezmeye doyamadığını vurgulayan Süleyman Güllü, “Çok muhteşem. Çok harika buldum. Allah başımızdan eksik etmesin. Yapandan, kurandan, herkesten Allah razı olsun. Allah bir daha böyle bir şeyi yaşatmasın. İnanın akşam ağladım. Benim arkadaşımın oğlu Çengelköy’de vefat etti. Allah’a çok şükür. Gezerken tüylerim ürperdi. İnanılmaz bir duygu. Görünce dayanamayıp ağlıyorum. Akşam buradaydım yine geldim. Gezmeye doyamıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Birlik beraberliğimiz olduğu müddetçe asla yıkılmayacağız”

Yaşananlardan ve müzede gördüklerinden çok etkilendiğini söyleyen Hatun Kara, “Duygularımı kelimelerle ifade edemem. Çok üzgünüm. Eşyaları gördüğüm için daha da üzgünüm. Herkes terliği, ayakkabısı, topuklusuyla koşup gelmiş. Ama ayaktayız. Hiçbir zaman da yıkılmadık yıkılmayacağız. Birlik beraberliğimizin daim olacağına inanıyorum. Hep birlikte güçlü bir Türkiye’yiz. Görünenler insanın canını acıtıyor. İnşallah böyle bir şey bir daha olmaz. Birlik beraberliğimiz olduğu müddetçe asla yıkılmayacağız, dışarıdakileri de sevindirmeyeceğiz.” dedi.

“Duygularımı İfade edecek bir kelime bulamıyorum”

“Gördüklerim karşısında çok duygulandım” diyen Zihni Akpınar, “Allah o geceyi bir daha ümmetimize yaşatmasın. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. O gece anlatılmaz yaşanır. Müzeyi ilk defa geziyorum. Çok güzel bir şey. Gördüklerim karşısında çok duygulandım. Gözlerim doldu. Duygularımı İfade edecek bir kelime bulamıyorum.” şeklinde konuştu.

“Darbe başarılı olsaydı batı gülecek, biz ağlayacaktık”

Yaşananların kelimelere ve kitaplara sığmayacağını söyleyen Selim Kaynar ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu kelimelere, cümlelere, kitaplara sığmaz. İslam’ın tarihten beri ateşle imtihanıdır. Biz bu imtihanı zaman zaman yaşıyoruz. Üzülüyoruz ama hakkından da geliyoruz. Bu batının bize oynadığı oyunlardan en büyüğüdür. Daha büyükleri de olacak ama imanımızla, bedenimizle bunları yeneceğiz. Diyorum ki, ‘Ey vatan gözyaşlarını sil. Yetiştik çünkü biz. Biz var olduğumuz müddetçe kimse bizi dize getiremeyecektir. Devletimiz, milletimiz, dinimiz, bayrağımız var olsun. Konuşacak çok şey var ama içimiz kan ağlıyor. Bugünlere de şükür. Ya başarılı olmuş olsalardı? O zaman bu günleri göremeyecektik. Burada yaşayacaktık ama kan ağlayacaktık. Batı gülecekti biz ağlayacaktık. Biz batıyı güldürmedik.” (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir