• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
"Yangını kendi imkanlarımızla kontrol altına alabildik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan ilçesi Yenidal köyüne bağlı Seydangölü ile Yukarıçeşme mezraları arasında kalan ormanlık alandan geçen elektrik tellerinin yangına yol açtığını ileri süren köylüler, öğlen saatlerinde başlayan ve gece geç saatlerine kadar devam eden yangını kendi imkânlarıyla söndürdüklerini belirtti.

 “Köylüler olarak yangını söndürmeseydik bir facia olabilirdi”

Yangının, elektrik tellerinden çıktığını ileri süren köylülerden Faik İşeri,  öğlen saatlerinde başlayan ve etkisini gittikçe artırarak devem eden yangını kendi imkânlarıyla söndürdüklerini belirterek, “Eğer köylüler olarak bu yangına müdahale etmeseydik evlerimize kadar gelebilirdi.  Tam bir faciadan döndük.   Solhan Orman Şefliğine durumu iletmemize rağmen ekipleriyle gelip müdahale etmediler.  Yangını söndürmede köylüler olarak yalnız kaldık. Yetkili kurumlar görevlerini yapmıyor, hepsinden şikâyetçiyiz.” dedi.

“Yıkılan, dökülen elektrik direkleri tamir edilmiyor”

Elektrik şirketinden de şikâyetçi olduklarını dile getiren İşeri, “Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bizim buraya elektrik geldi. O zaman dikilen direkler, yapılan hizmetler neyse halen öyle devam ediyor. Bakım onarım yapılmıyor. Elektrik direkleri sağlam ve düzgün olsaydı, bu yangın çıkmazdı. Yetkililerden gerçek manada hizmet bekliyoruz.” şeklinde sitemde bulundu.

“Yangını kendi imkânlarımızla söndürdük”

Yangını kendi imkânlarıyla söndürdüklerini anlatan köy sakinlerinden Yunus Kanat şunları söyledi: “Yangın, Solhan ilçesi Yenidal köyüne bağlı Seydangölü ile Yukarıçeşme mezraları arasında kalan ormanlık alanda çıktı. Yangının söndürülmesi için birçok yeri aramamıza rağmen gelen olmadı, itfaiye geldi ancak aşağıda duruyordu. Burası dağlık bir bölge olduğu için araçlar yetişemiyor. Kendi imkânlarımızla söndürdük. Yangın rüzgârın etkisiyle yayıldı. Kontrol altına almamız çok zor oldu. Aksi takdirde daha kötü olabilirdi.” İfadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir