• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...
Yaklaşan Gelecek ve Kripto Para Üzerine Şüpheler! -1
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Faruk Kuzu - Haber Yorum

Bu konudaki şüpheler temel olarak Blockchain ve Bitcoin üzerine odaklansa da olayın bu ikisiyle sınırlı olmadığını söylemeliyim.

“Öncelikle Blockchain nedir? Sorusunun bilinen cevabına bakalım: Blok Zinciri denilen Sanal Para alemindeki ana yazılımdır.

Bitcoin Nedir? 2009'da Satoshi Nakomoto takma adını kullanan bir yazılımcı, internet ortamında Bitcoin adında bir sistemin duyurusunu yaptı. Nakomoto, Bitcoin için "eşler arası bir elektronik nakit sistemi" tanımlaması getirmişti.”

Buraya kadar bu sistemin sahiplerinin insanlara anlattıkları masal kısmıdır. Olayın fıkhi boyutuyla ilgili yerler yorum yapacağından o konuya da girmiyorum.

Asıl irdelemek istediğim “Bu sistemin arkasındaki üst akıl ve bu projedeki hedeftir!”

1700’lü yıllar ile 1800 başlarında ABD’de 6000 kadar farklı para birimi vardı. 1791’de kabul edilen kanunla FED(federal Rezerv Bankası-Merkez Bankası) kurulur. Ancak ilginç olan Merkez bankasının ve para basma yetkisinin bazı ailelere verilmesidir. Bu ailelerin başında Rostchild, Rockenfeller ve J:P:Morgan gibi bu günün tanınmış aileleri gelir. Bu aileler ilk iş olarak diğer tüm paraların tedavülden kalkmasını sağlarlar.

Kısaca 200 yıldır ABD dolarına Rostchıldler hakim durumda. Rostchıldlerin 40 ülkede temelini attıkları “Nakitsiz Toplum Hareketi” diye bir kuruluşları var ve bu hareket üzerinden “Artık nakit paranın devri geçti dijitalleşen dünyada dijital para kullanılmalıdır”görüşünü ileri sürüyorlar. Devamı yarın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir