• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Almanya'da Bir Eyalet, Gizlilik Nedeniyle Okullarda Office 365 Kullanılmasını Yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Microsoft, Office 365 ile milyonlarca müşteriye hizmet sunuyor. Ancak Almanya'nın Hessen eyaleti, gizlilik nedeniyle Office 365'in eyalet okullarında kullanılmasını yasakladı. Ayrıca yapılan açıklamalar, bu yasaklamanın sadece Office 365 ile sınırlı kalmayabileceğini de ortaya koyuyor.

Hessen Veri Koruma ve Bilgi Özgürlüğü Platformu'ndan yapılan açıklamalara göre Office 365'in Alman gizlilik yönetmeliklerine uygun olmadığının tespit edildiği ayrıca Apple ve Google'ın bulut platformlarının da yeterince açık olmadığı, Microsoft için doğru olanın Apple ve Google için de doğru olduğu ifade edildi. Bu da ilerleyen günlerde Almanya'nın yeni yasak kararları alabileceği anlamına geliyor.

Bu yasaklama olayı ilk kez gerçekleşmiyor. Almanya daha önceden de Microsoft Office uygulamalarının kullanılmasını askıya aldı. Office uygulamaları yerine OpenOffice isimli açık kaynak kodlu bir uygulama, Münih ve Freiburg gibi şehirlerde dahil olmak üzere ülkenin pek çok yerinde kullanıldı. Almanya'nın bazı şehirlerinde hala OpenOffice kullanılmaya devam ediyor.

Eyaletin bu kararının ardında da bundan 20 yıl önce alınan kararla aynı amaç benimseniyor. Almanya'nın Microsoft'tan kurtulması. Bunun nedeni olarak da bulut teknolojileri gösteriliyor. Avrupa'nın en büyük ülkelerinden olan Almanya'ya göre okullarda dahil olmak üzere resmi kurumlarda bulut tabanlı uygulamaların kullanılması, ülkenin gizli bilgileri için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bunun nedeni olarak da ABD hükümetinin bulut platformlarına yetkisiz erişimde bulunabileceği ihtimali gösteriliyor.

Hessen Veri Koruma ve Bilgi Özgürlüğü Platformu'nun bu yasaklamada bir başka amacı daha bulunuyor. Bu amaçsa Microsoft'u baskı altına almak. Platform, daha öncelerden de pek çok kez Microsoft'a sorular yönelttiğini ancak cevap alamadığını söylüyor. Alınan bu yasaklama kararının Microsoft'a bir göz dağı vereceği düşünülüyor.

Konuyla ilgili olarak Microsoft cephesinden bir açıklama geldi. Bir Microsoft sözcüsü; bütün müşterilerinin güvenliğini maksimum seviyede önemsediklerini ve bunun sürekliliğini sağlamak için çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettirdiklerini söyledi. Hessen Veri Koruma ve Bilgi Özgürlüğü Platformu ile ortak çalışmak için çağrıda bulunan Microsoft sözcüsü, Office 365'in ayarlarında ilgili kısıtlamaların olduğunu, yöneticilerin istedikleri takdirde bu ayarlamaları yapabileceğini söyledi. Platformun bu yasaklaması ve endişeleriyle ilgili olarak her zaman yardıma hazır olduklarını açıklayan sözcü, her türlü problemleriyle yakından ilgileneceklerini söyledi.

KAYNAK: WEBTEKNO

Bu haberler de ilginizi çekebilir