• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Bingöl Umut Kervanı yardımlarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), 2019 yılı Haziran ayına ait faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre, Haziran ayında 97 aileye 13 bin 582 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunuldu. 

Yardım çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç “Haziran ayında 97 aileye 13 bin 582 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 47 aileye 7 bin 469 TL değerinde gıda, 7 aileye bin 900 TL nakdi, 43 aileye 4 bin 213 TL kahvaltılık bal yardımında bulunduk.” dedi.

"İnfak cimriliğe karşı korunmaktır"

Kişinin mala karşı bir temayülü olduğunu belirten Tamaç, “Sahip olduğumuz mal, servet ve diğer dünyalık şeylerin bize cazip geldiği ve nefsimizin hoşuna gittiğine kuşku yoktur. Yaratılıştan tüm bunlara karşı bizde ayrı bir meyil ve teveccüh vardır. Yüce Rabbimiz, kişinin mala olan düşkünlüğüne özellikle vurgu yapar ve “Siz malı da çok seviyorsunuz.” (Fecr, 89/20.) buyurur.  Mala ait bu fıtri temayül insanda yaratılıştan kendisine yüklenmiş hallerdendir. Kur’an, insan nefsinin kıskançlık ve cimrilik gibi bencil duygulara hazır (elverişli) bir şekilde yaratıldığını söyler. (Nisa, 4/137; İsra, 17/100.)  Ancak bu hâlden kurtulmak da bizim için mümkün kılınmıştır. İç dünyamızda bulunan ve şeytanın bir ayartma aracı olarak kullandığı cimrilik duygusuna karşı bizlerin “infak” ile düze çıkmamız ve kurtulmamız mümkündür. Kişi infak ile nefsinin cimriliğine karşı başarıyı elde edebilir. Kuşkusuz bu da bizim imtihan dünyasında vahye tabi olmamızla, maddi şeylere karşı benliğimizi arındırmayla ve kalbimizi tasfiye ile gerçekleşebilir. Yüce Rabbimiz bu nedenle “O hâlde gücünüz yettiğince Allah'a isyandan kaçının. Dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Teğabun, 64/16.) buyurmuştur.” diye konuştu.

"İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir"

Tamaç konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Yüce Rabbimiz, Hz. Peygamber’e kucak açan Medineli Ensar’ı överken onların kendileri muhtaç olsa da kardeşlerini öz nefislerine tercih eden kimseler olduklarını (ki buna îsâr denir) buyurur. İşte bu meziyete sahip ensar için “…Kim nefsinin cimriliğinden, hırsından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.” (Haşr, 59/9.) buyurur. Benzer şekilde Tevbe suresinin 111. ayetinde, “Şüphesiz Allah, müminlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır.” (Tevbe, 9/111.) buyurur. Bu ayette dikkat çeken husus, malın ve canın Allah’ın rızası yolunda kullanılmasının karşılığının “Cennet” olmasıdır. Ayette açıkça ifade edildiği üzere, kulunun canına ve malına karşılık Yüce Yaradan, “cennet”i ona bedel olarak vermektedir.

Yüce Rabbimizden niyazımız, hayatımızı tüm benliği ile kendisine adamış bir duygu ve iman bilincini bizlere nasip eylemesidir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı.”(Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir