• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
ABD’nin Black Water’ı, Kabil yönetimi saflarında Taliban’a karşı savaşıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Taliban Hareketi, ABD'nin paralı asker şirketi Black Water'ın Kabil yönetiminin saflarında, Taliban güçlerine karşı savaştığını açıkladı. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Black Water paralı askerlerinin Ferah ve Hilmend illerinde Mücahidlerle yapılan savaşlarda da görülüldüğünü söyledi.

Afganistan Taliban Hareketi, ABD'nin paralı asker şirketi Black Water'ın Kabil yönetiminin saflarında savaştığına dair açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”Amerikan Black Water paralı asker şirketinin Afgan milletine karşı savaştığına dair bazı raporlar vardı ancak gerçek kanıtlar yoktu.

Son zamanlarda bazı göstergeler Kabil rejimi birliklerinin içinde Black Water suçlularının varlığını kanıtladı.

Kabil'in Surobi Nasiro Killi bölgesinde, 18 birleşik düşman personelinin askeri üniforma ile öldürüldüğü, Black Water militanı olduğunu gösteren kask ve askeri üniformalı olduğu görüldü.

 Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Kabil rejimi birliklerinin yanı sıra Black Water faaliyetleri hakkında açıklama yaptı;
‘Uluslararası İnsan Hakları örgütleri ve savaş suçları mahkemeleri anlamalılar ki Kabil Hükumeti ve Amerikalıların savaş görevlerini kötü namıyla bilinen Black Water paralı askerlerine havale etmesi kasti bir şekilde mezalim ve kitlesel katliam kapılarını açma adımıdır.'

Black Water paralı askerleri Ferah ve Hilmend illerinde Mücahidlerle yapılan savaşlarda da görülmüştür.

Ahmak düşman, yüz binlerce eğitimli asker tarafından kazanılamayan savaşın Black Water paralı askerlerinin kullanılmasıyla kazanılabileceğini sanıyor.

Düşman, Afgan milletine karşı savaşın, bol miktarda kaynak ve silah bulundursa da Afganların ellerinde mağlubiyet görerek asla kazanamayacağının farkına varmalıdır.

Düşman, Afgan halkına karşı işlediği suçları herhangi bir adla veya üniformalarla sürdürürse, sonuç yalnızca aleyhlerine olmakla kalmayacak, aynı zamanda nihai yenilgilerine yol açacak operasyonlarımızı da artıracaktır.
Taliban, ana vatanını, halkının hayatını onuruyla birlikte korumayı taahhüt eder.

Bağımsızlık ve İslami bir sistemin kurulması konusundaki mücadelesini sürdürecek ve işgalci Kabil rejimi birlikleri veya Black Water olsun, ülkenin çıkarlarına engel teşkil edecek kişileri yok edecektir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir