• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"15 Temmuz milletin zaferidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep'te de on binlerce kişinin katılımıyla bir program düzenlendi.

Gaziantep Valiliği yanında bulunan 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından akşam namazı ezanı ile birlikte meydana gelen vatandaşlar, meydanda Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in  imamlığında akşam namazını cemaatle kıldılar.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz gecesi kahraman milletin bu ülkeyi uçurumun kenarından aldığını söyledi.

Gül, "Bugün son 3 yıldır iki duyguyu aynı anda yaşıyoruz. Hem çok sevinçliyiz hem de çok üzüntülüyüz. Sevinçliyiz, çünkü bu kahraman milletimiz, uçurumun kenarından bu devleti aldı. Üzüntülüyüz, çünkü kendi içimizde, kendi tankımızı, silahımızı kullanan, yine komşumuz, akrabamız ve arkadaşımız olan insanlar 255 şehid ve bu ülkeyi son 3 yıldır ayrı bir girdabın içerisine soktu." dedi.

"Millet olarak çabuk unutuyoruz"

"Millet olarak çabuk unutuyoruz" diyen Gül, "Bu aşamadan sonra da tabi millet olarak birçok olumlu yönümüzün yanında olumsuz özelliklerimiz de var. En önemli olumsuz özelliklerimizden bir tanesi de çabuk unutuyoruz. Buraya nasıl geldiğimize, neler yaşadığımızı da zaman zaman unutabiliyoruz. Şimdi Büyükşehir Belediye başkanımızın yaptığı 15 Temmuz müzesi var. Aynı zamanda hem Gaziantep'te olanları görebiliyoruz hem de Türkiye'de olanları görebiliyoruz, unutmuyoruz, unutturmuyoruz. 251 şehidin kanı yerdedir." ifadelerini kullandı.

"Sadece milletimizden destek görüyoruz"

FETÖ ile ciddi anlamda mücadele edildiğini belirten Gül, "Bunun yanında 82 milyon vatandaş olarak bu davanın takipçisiyiz, hiçbir zaman FETÖ ve benzeri terör örgütleri ile mücadele yarı yolda kalmayacak, hepinizin içi rahat olsun. Bu devlet, bu millet terör ile terörist ile mücadeleyi sonsuza kadar devam ettirecektir, yok olana kadar devam edecektir. Cumhurbaşkanımız söyledi, yurt içinde yurt dışında terör ile mücadele ediyoruz ve bunu yaparken dünyanın hiçbir ülkesinden ciddi anlamda destek görmüyoruz. Sadece milletimizden destek görüyoruz. İnşallah birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmadan, el ele vererek ve saflarımızı sıkılaştırarak tıpkı 3 yıl önce olduğu gibi cumhurbaşkanımızın önderliğinde cesaretimizle, kararlılığımızla terörle mücadeleyi devam ettireceğiz. Bu ülkenin bekasını hep birlikte muhafaza edeceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin de konuşmasında 15 Temmuz’un yeniden dirilişin, kurtuluşun ve şahlanışın tarihi olduğunu belirtti.

"15 Temmuz yeniden dirilişin, kurtuluşun ve şahlanışın tarihi oldu"

Gaziantep'in bu gece yine muhteşem olduğunu belirten Şahin, "15 Temmuz 3 yıl önce o kadar önemli bir tarihti ki 15 Temmuz gurur tarihimiz, onur tarihimiz oldu. 15 Temmuz yeniden dirilişin, kurtuluşun ve şahlanışın tarihi oldu. Bunu siz başardınız ve Allah sizden razı olsun. Biraz önce cumhurbaşkanımızı dinledik, bu dava insanlık kadar eski bir davadır. İyilerle kötülerin, yaşayanlarla öldürenlerin davasıdır. Bu dava yola çıkarken ‘kefenimizi giydik’ diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın davasıdır ve bunu en iyi gazi şehrim bilir, bunu en iyi Şahin Bey'in torunları bilir. Değişen bir şey yok. 100 yıl önce de bebeğinin üzerindeki battaniyeyi alıp cepheye giden, kurşunları örten Şerife Bacı, 100 yıl sonra 15 Temmuz'da ‘onların tankı tüfeği var ise benim yüreğim var’ diyen Sabiha Bacı var, kara Fatmalar, Nene Hatunlar var." şeklinde konuştu.

"Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız"

Şahin, "Cumhurbaşkanımızın biraz önce verdiği mesaj çok önemliydi ve bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bu güç yalnızca ekonomik güç değildir. Bu güç yalnızca ticari güç değildir. Bu güç yalnızca sanayi gücü değildir. Hepsi çok önemli ama hepsinden önemli olan sevginin, kardeşliğin, bir olmanın, beraber olmanın ve bu meydanın gücüdür." diye konuştu.

"15 Temmuz milletin zaferiydi"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da "Bir an 3 yıl öncesine gittim ve 15 Temmuz hain darbe girişimini duyar duymaz, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla ve çocuğuyla bu meydan tıklım tıklım ve ben, hayatımda Gaziantep'te hiç bu meydanı bu şekilde görmemiştim. Millet gece yarısından sonra bu meydana nasıl geldi anlamadım. Mesele memleket, bayrak ve vatan olunca, ‘gerisi teferruattır’ deyip koşa koşa geldiniz. Bugün yine geldiniz, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Cennet vatanda yaşıyoruz, bu vatanı korumak elbette kolay değil. Düşmanı, haini çok ama vatanseveri, iyisi de çok. Eğer hain Semih Terziler çıkmışsa onları yok edecek Ömer Halis Demirler de çıkmıştır." dedi.

"Bizim çalışmak ve üretmekten başka bahanemiz olmayacak"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da "3 yıl önce de buradaydık bugün yine hep birlikte buradayız. Dünya var oldu olalı iyiler de var kötüler de var. Ama Gaziantepliler iyilerin yanında durdu. Bu millet o hainlere ne gerekiyorsa gösterdi, göstermeye devam edecek. Kötüler bu memleketin üzerinde hesaplarını kurdular ama milletimizin sayesinde emellerine ulaşamadılar. Bizim çalışmak ve üretmekten başka bahanemiz olmayacak." diye belirtti.

Program, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi. Duanın ardından programın ikinci bölümüne geçildi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir