• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
15 Temmuz şehitleri için üç dilde mevlid okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD destekli 15 Temmuz'un üçüncü yılına özel Midyat'ta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. "15 Temmuz ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehitler için Arapça, Türkçe ve Kürdçe mevlid okundu.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında önce hükümet konağı bahçesinde tören düzenlendi. Ardından 15 Temmuz şehidi Velit Bekdaş Ulucami Mahallesi Huzur Asri Mezarlığındaki kabri başında anıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ve din görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilavetinin ve duanın okunmasının ardından, öğle namazını müteakip Hacı İsa Cengiz Camii'nde şehitlerin ruhu için Türkçe, Arapça ve Kürdçe mevlidi şerif okundu. Okunan hatmi şeriflerin ardından vatandaşlara lokum ve gül suyu dağıtıldı. Daha sonra ilçe protokolü tarafından Bektaş'ın baba evi ziyaret edildi.

Etkinliğe Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, kurum amirleri, sivil toplum temsilciler, şehit yakınları, gazi ve vatandaşlar katıldı.

Günün devamında Belediye Parkında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf ve resim sergisi ziyaret edildi, halk koşusu düzenlendi, vatandaşların duygu ve düşünceleri paylaşacakları "15 Temmuz Anı Defteri" açıldı.

15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece yarısını gösteren 00.13'te ise ilçedeki bütün camilerde sala okunacak. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir