• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
İstanbul'da "15 Temmuz" anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

15 Temmuz darbe girişimi, üçüncü yıldönümünde çeşitli programlarla anıldı. Sabah saatlerinde İstanbul Valiliği tarafından Edirnekapı 15 Temmuz şehitliğinde bir anma töreni gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hamdi Çamlı, Ak Parti İBB Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu gibi çok sayıda tanınan ismin yanı sıra şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Anma programında şehitler için Kur’an-ı kerim tilaveti gerçekleştirilip dualarla edildi. Yapılan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

İBB binası önünde 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz şehitliğinde yapılan programın ardından siyasiler, İBB Başkanlığı önünde düzenlenen anma programına katılmak üzere şehitlikten ayrıldı. İBB önünde Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan anma programında konuşmalar yapıldı.

Konuşmanın ardından siyasiler, İBB binası önündeki şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu panonun önüne gelerek şehitler için dua ettiler.

251 şehit Şehzadebaşı camisinde mevlit okutuldu

İBB önünde gerçekleştirilen anma programının hemen ardında bu kez Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Şehzade başı camisinde Kur’an-ı kerim ziyareti verilip 251 şehit için mevlit okutuldu. 15 Temmuz gün boyunca farklı kurumlar tarafından yapılacak etkinliklerde devam edecek. Akşam yapılacak önemli buluşmalardan birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Havalimanında yapılacak etkinlik olacak. Etkinlik saat 20.00 itibarıyla başlayacak. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir