• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
İtalya polisi aşırı sağcıların cephaneleğinde füze ele geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya polisi bir süredir Ukrayna'nın Donbass bölgesinde Rus yanlıları ile savaşan bir ağı deşifre etmeye çalışıyor.

La Stampa'da yayınlanan habere göre Torino savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ülkenin kuzeyindeki Milano, Varese, Pavia, Novara ve Forli'de baskınlar düzenlendi.

Forza Nuova üyelerine yapılan baskında silahlar ve füze ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında eski müfettiş Fabio Del Bergiolo (50), İsviçreli vatandaşı Alessandro Michele Aloise Monti (42) ve Fabio Amalio Bernardi (51) tutuklanmıştı.

İKİ PARALI ASKERE CEZA VERİLMİŞTİ

 İtalya'nın kuzeyindeki operasyon, Cenova mahkemesinin Donbass savaşında yer alan diğer paralı askerlere karşı verdikleri mahkumiyetten sonra yapıldı. Konuyla ilgili iki paralı asker, 2 Temmuz'da olan Moldovyalı işçi Vladimir Vrbitchi 1 yıl 4 ay; Arnavutluk Rus havacılık gruplarının eski subaylarından Olsi Krutani 2 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

UKRAYNA SAVAŞI

Avrupa ülkelerinin aşırı sağcıları gönüllü ya da paralı asker olarak, Ukrayna'nın Donbass bölgesine gidiyor ve Rusya'ya karşı Ukrayna cephelerinde savaşıyor.

Avrupa yönetimleriyse aşırı sağcılarla yürütülen mücadeleye "Ukrayna" başlığına da ekledi. Sebebiyle birçok ülkenin Ukrayna-Rusya savaşında resmi olarak tarafsızlık ilan etmeleri.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya destekli gruplar ile hükümet güçleri arasında 2016'da yaşanan çatışmalarda resmi rakamlara göre 217 Ukrayna askeri öldü, bin 282'si ise yaralandı. Ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk merkezli alanda 2016'da başlayan savaş düşük yoğunlulu olarak sürüyor.

2017 rakamlarına göre ülkenin doğusunda ölü sayısı 9 bin 758, yaralıs ayısıysa 22 bin 779'du. Öte yandan 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi.

UKRAYNA KRİZİ KIRIM'LA BAŞLADI

Rusya'nın 2014'ün ilk aylarında Kırım'ı önce işgal ve ardından uluslararası hukuka aykırı olarak ilhak etmesi ile başlayan süreç, Ukrayna'yı tamamen içe hapsetmişti. Ardından Rus yanlıları için Ukrayna'nın doğusuna silah yığan Moskova yönetimi, ABD ve batı dünyasından ekonomik yaptıırm dışında bir engel görmemişti. Elle tutulur bir destek bulamayan Ukrayna, Rusya gibi askeri, ekonomik ve siyasi açıdan kendisinden tartışılamayacak derecede güçlü olan bir devletle baş başa kaldı. 2008 Gürcistan müdahalesinden 6 yıl sonra bu kez Kırım'a asker çıkar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir