• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinli çocuklar israilin hedefinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin 2019’un ilk altı ayında Gazze Şeridi’nde 16 çocuğu katlettiğini açıkladı.

Merkez, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin yılın ilk yarısında 1233 çocuğu da yaraladığını ifade etti.

Raporda, yaralılardan çoğunun Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde düzenlenen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan çocuklar olduğu, yılın ilk yarısında 17 çocuğun da gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi sakinlerine ve özellikle de çocuklara yönelik ihlallerini sürdürdüğünü belirten El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin çocuklara yönelik ihlallerinde bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre artış görüldüğünü açıkladı.

Raporda, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın uluslararası hukuka aykırı olduğu ve insan hakları ihlali teşkil ettiği, çocukların yaşamlarını olumsuz etkilediği kaydedildi.

İşgal güçleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın seçimleri kazandığı Ocak 2016’dan bu yana Gazze Şeridi’ne abluka uyguluyor.

Gazze Şeridi’nde yaşayan iki milyon insana uygulanan abluka Haziran 2007’den itibaren daha da ağırlaştırıldı.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir