• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Mehmed Şevket Eygi defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Eygi'yi ilk tanıdığı yerin Babıali'deki Bedir Yayınevi olduğunu anımsattı.

Merhum Eygi’nin kaleminin yanında en önemli özelliklerinden bir tanesinin de estetik anlayışı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Estetikte çok farklıydı ve Müslüman'ın estetiğine çok dikkat etmesini özel sohbetlerimizde de ifade ederdi. Hatta Büyükelçimiz ve şu anda yanımda, beraberimde olan yol arkadaşım İbrahim Kalın Bey'i son olarak yine kendisine gönderdiğimde, malum zengin bir kütüphanesi vardı ve kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kütüphaneye hibe etti. Tabloları vesaire hepsini." dedi.

Kütüphanesini hibe etmesinin Eygi’nin cömertliğinin göstergesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem kendi eserlerini hem de kütüphanesindeki eserleri gençliğin ve milletin emrine amade kılmasından dolayı Eygi'ye şükran borçları olduğunu söyledi.

Merhum Eygi için Fatiha okuyarak konuşmasını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eygi’nin naaşına bir süre omuz vererek taşıdı. Eygi'nin Merkezefendi Mezarlığı'ndaki defin işlemlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eygi'nin kabri başında Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın da kabrini ziyaret ederek dua okudu.

Mezarlıktan çıkarken vatandaşla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir