• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
“Nijerya rejimi Zakzaki’yi zehirleyerek insanlık suçu işlemiştir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

“Nijerya İslami Hareket” lideri Şeyh İbrahim el Zakzaki için İstanbul’da protesto gösterisi düzenlendi. “Şafak Kırk Platformu” tarafından Eminönü meydanında düzenlenen protesto gösterisinde okunan basın açıklamasında, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin cezaevinde haksız yere tutulduğu ve zehirlendiğine dikkat çekildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Ekrem Ekşi, “Bizler buraya daha önce Nijerya’da gerçekleştirilen ve binden fazla kardeşimizin şehadetiyle sonuçlanan büyük katliamın ardından gelmiştik. Yine buraya gelerek Şeyh İbrahim Zakzaki ve muhterem hanımlarının hapsedilmesini protesto etmiştik. Bugün bir kez daha ümmetimizin bu aziz âlimi ve İslami Hareket Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ile dayanışma adına bu meydanlardayız.” dedi.

“Nijerya rejimi Zakzaki’yi zehirleyerek insanlık suçu işlemiştir”

“Şeyh İbrahim Zakzaki’nin yalnız olmadığını hep birlikte haykırmak için meydanlara indiklerini belirten Ekşi, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Zalim Nijerya rejimi Şeyh İbrahim Zakzaki, onun şerefli ailesi ve milyonlarca takipçisine yönelik sürdürdüğü zulümlerine bir yenisini daha ekleyerek hanımıyla birlikte yıllarca hapishanede tuttuğu Şeyh İbrahim Zakzaki’yi zehirleyerek büyük bir insanlık suçu işledi. Öyle ki, zehirlenmenin etkisiyle şehadetin eşiğine geldi. Acilen tedavi edilmezse hayatını kaybedebilir. Bu son gelişme üzerine ‘Şafak Kırk Platformu ‘olarak Şeyh İbrahim Zakzaki ’ye özgürlük ve tedavisi için uluslararası kampanyalara öncülük eden İslami İnsan Hakları Komisyonu’nun çağrısına uyarak Nijerya rejiminin bu azgınlığına karşı tepkimizi ortaya koymak, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin yalnız olmadığını hep birlikte haykırmak için meydanlara indik.”

“Bizim önderlerimiz azizlerini dava uğruna verenlerdir”

Etkinlikte bir konuşma yapan Av. Emin Güneş ise şu ifadeleri kullandı:

“Ümmetin medarı iftiharı Zakzaki ile beraberliğimizi âleme gösteriyoruz. Kutlu bir davanın önderidir Zakzaki. Biz bir davanın ne kadar mukaddes ve aziz olduğunu şuradan öğreniyoruz. Ne kadar Resulullah’a (Sallalahu Aleyhi Vesellem) benziyorsa o hareket müstakimdir, mübarektir. Dikkat edin, Resulullah davası için en önce azizlerini feda etti. Amcası Hazreti Hamza’yı feda etti. Hazreti Ali bu davada gitti. Biricik torunu Hazreti Hüseyin bu yolda şehit oldu. Bizim önderlerimiz azizlerini dava uğruna verenlerdir. Biz bir hareketin kutsiyetini büyüklüğünden, azametinden, paralarının çokluğundan, devletteki kademelerinden anlamıyoruz. Davanın büyüklüğünü şuradan anlıyoruz. Dava uğruna 7 çocuğunu şehit veren var mı? Zakzaki ’ya rakip olan var mı? Biz yarışımızı buradan götürüyoruz. Ne kadar çok evladımızı Allah yolunda feda edebiliyoruz? Zakzaki hareketi budur. Çağımızın Hüseyinlerini ayakta tutan, onların izinden gidenler her yerde aynı. Bu hareketin bir bereketi olarak, bu fedakârlıkların karşılığı olarak rabbimiz merhum imam Humeyni’ye devlet bahşetti. O da hem babasını hem evladını dava için feda etmişti. Nasrallah biricik evladını bu dava için verdi. Yani bu hareket şehit olanlar ve yakınlarını şehit verenlerin hareketidir. Aziz olanlar bunlardır. Küfrün tüm okları da bunlara yöneliktir. İstikametimiz doğrudur. Onlarla beraber olduğumuz için rabbimize hamd ediyoruz.” (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir